ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΛΤΕΚ: Ο διάλογος στη ΜΕΠΕΥ έχει περιέλθει σε στασιμότητα

Καλεί το ΥΠΠ όπως λάβει άμεσα αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την ομαλότητα στη νέα σχολική χρονιά

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο διάλογος στη ΜΕΠΕΥ έχει περιέλθει σε στασιμότητα εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου για την τελική κατάληξη του, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΟΛΤΕΚ.

Καλεί, παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπως λάβει άμεσα αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την ομαλότητα στη νέα σχολική χρονιά.

Η Γραμματεία της Οργάνωσης, σε συνεδρία της, εξέτασε το θέμα το θεσμικού διαλόγου στη ΜΕΠΕΥ και κατέληξε σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις.

«Είναι φανερό ότι ο διάλογος στη ΜΕΠΕΥ έχει περιέλθει σε στασιμότητα εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου για την τελική κατάληξη του. Τα διαδοχικά χρονικά πλαίσια ολοκλήρωσης του διαλόγου που είχαν τεθεί έχουν παραβιασθεί και το γεγονός αυτό τείνει να χαρακτηρίσει την όλη διαδικασία αναποτελεσματική και αναξιόπιστη. Είναι απορίας άξιον πώς θα προχώρηση η στελέχωση των σχολείων, αφού ο υπολογισμός των αναγκών για την νέα σχολική χρονιά εξαρτάται από το αποτέλεσμα του θεσμικού διαλόγου που διεξάγεται στην ΜΕΠΕΥ», προσθέτει η Οργάνωση, στην ανακοίνωση της.

Σημειώνει ότι η εμπειρία στελέχωσης της σχολικής χρονιάς «που διανύουμε θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους ώστε να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις».

«Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπως λάβει άμεσα αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την ομαλότητα στην νέα σχολική χρονιά . Η στελέχωση με βάση τα όσα ίσχυαν πριν από την 4η Ιουλίου 2018, το σχέδιο για πρόωρη αφυπηρέτηση αλλά και ο τερματισμός της αβεβαιότητας σε σχέση με τα συνταξιοδοτικά μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών μόνο προς το συμφέρον της εκπαίδευσης θα είναι», προσθέτει.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ θα συγκαλέσει σύντομα το Κεντρικό Διοικητικό της Συμβούλιο για ενδελεχή μελέτη της όλης κατάστασης και λήψη των αναγκαίων αποφάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X