ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομαλά προχωρεί η διαδικασία των παγκύπριων εξετάσεων

Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα κατά τη χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εξετάσεων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ομαλά προχωρεί η διαδικασία των παγκύπριων εξετάσεων που άρχισαν χθες Δευτέρα, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 13 Ιουνίου του 2019, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων Δημήτρης Χανδριώτης.

«Η διαδικασία προχωρεί ομαλότατα. Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερα προβλήματα χθες που είχαμε το πιο μεγάλο μας μάθημα τα Νέα Ελληνικά, στο οποίο παρακάθεται το σύνολο των υποψηφίων», σημείωσε.

Σήμερα, ανέφερε ο κ. Χανδριώτης, διενεργείται η εξέταση στο μάθημα Μουσικές Σπουδές, στο οποίο παρακάθεται αρκετά μικρός υποψηφίων.

Κάθε μάθημα, συνέχισε, έχει την ιδιαιτερότητα του και χρειάζεται την ίδια προσοχή από εμάς -συνεχίζουμε αύριο με την Οικιακή Οικονομία και σιγά-σιγά ευελπιστούμε να κινήσουν όλα ομαλά και στις 13 Ιουνίου να τελειώσουμε τις εξετάσεις.

«Μετά θα πάμε στο επόμενο στάδιο, αν όλα πάνε καλά, οι διορθώσεις κ.λπ. Μέχρι τις 23 Ιουνίου να στείλουμε τους βαθμούς για την απόλυση στα σχολεία και στη συνέχεια μέχρι το τέλος του μήνα να έχουμε και τους βαθμούς πρόσβασης ανά πλαίσιο για τα πανεπιστήμια της Κύπρου και τον γενικό βαθμό κατάταξης για τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο των δοκιμίων είπε ότι αυτό αφορά τις Διευθύνσεις Μέσης και τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο κ. Χανδριώτης τους συμβουλεύει κατά τη διάρκεια των εξετάσεων να διαχειρίζονται σωστά το άγχος τους καθώς και τον χρόνο τους. Επίσης, να είναι συνεπείς στην ώρα τους στις εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, πέραν των 7.689 υποψήφιων παρακάθονται στις φετινές εξετάσεις, με τους 324 από αυτούς να είναι παλιοί απόφοιτοι των σχολείων.

Εξάλλου, 1.994 υποψήφιοι παρακάθονται στις εξετάσεις μόνο για απόλυση, ενώ 5.695 για πρόσβαση στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.

Οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές είναι 654.

Σημειώνεται ότι οι 7.689 υποψήφιοι που παρακάθονται στις φετινές εξετάσεις είναι ο μικρότερος αριθμός της τελευταίας πενταετίας.

Στις παγκύπριες εξετάσεις περιλαμβάνονται 53 μαθήματα πρόσβασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις τα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X