ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:41
 

«ΟΧΙ» στις απεργίες ψήφισαν οι καθηγητές

Με το 55% γύρισαν την πλάτη στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο γύρισαν την πλάτη στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ οι καθηγητές μετά και από το αποτέλεσμα της κάλπης για απεργίες/στάσεις εργασίας τις ημέρες διεξαγωγής εξετάσεων τετραμήνων. Τα μέλη της οργάνωσης με ποσοστό 55% απέρριψαν την πρόταση για απεργίες, βυθίζοντας με αυτό τον τρόπο την ΟΕΛΜΕΚ σε μια περίοδο εσωστρέφειας και ενδεχομένως μεγάλων ανακατατάξεων.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 5026 ψήφων, τα αποτελέσματα καταγράφηκαν ως εξής: 2718 καθηγητές είπαν «όχι» στις απεργίες, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 55%. «Ναι» στις απεργίες είπαν 2228 συνάδελφοί τους, με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 45%. Η αποχή κινήθηκε σε χαμηλό επίπεδο, το οποίο άγγιξε το 12% (684 ψήφους). Συνολικά τα εγγεγραμένα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ ανέρχονται στα 5710.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ουσιαστικά αφαιρεί από την ΟΕΛΜΕΚ το όποιο επιχείρημα για άσκηση πίεσης προς το υπουργείο, την ίδια ώρα που απομονώνει τους μαθητές στη δική τους προσπάθεια για ενταφιασμό των τετραμήνων, ένα μήνα πριν τις εξετάσεις που αρχίζουν στις 9 Δεκεμβρίου.

Ενισχυμένες από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα οι Κινήσεις της Αλλαγής και της Νέας Κίνησης Καθηγητών, με την πλάτη στον τοίχο η Προοδευτική και η Νέα Πνοή του αντιπροέδρου της οργάνωσης Παντελή Νικολαιδή. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το «αύριο» για τη ΔΗΚΙ η οποία κατέχει μεν την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αλλά τάχθηκε παράλληλα εναντίον των απεργιακών μέτρων.

Ανακουφισμένο από αυτή την εξέλιξη και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο προχωρά στην εφαρμογή των εξετάσεων με ένα εμπόδιο λιγότερο, ευελπιστώντας ταυτόχρονα σε αποκλιμάκωση της έντασης. Από θέση ισχύος παράλληλα ως προς τη διαπραγματευτική θέση με την οργάνωση των καθηγητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X