ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:48
 

«Όχι» της ΠΟΕΔ στην έκδοση κάρτας εισόδου στα σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητούν πρώτιστα να εφαρμοστούν τα μέτρα των περιφράξεων και των θυροτηλεφώνων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΠΟΕΔ, με σημερινή εγκύκλιο της, καλεί τις Διευθύνσεις των Σχολείων και τα μέλη της να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια για την έκδοση και χρήση Κάρτας Εισόδου/Εξόδου και την εφαρμογή της όλης διαδικασίας μέχρι νεότερης οδηγίας από την Οργάνωση.

Η Οργάνωση, σε σχέση με την εγκύκλιο που έχει αναρτήσει η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης για το θέμα της έκδοσης και χρήσης Κάρτας Εισόδου/Εξόδου από τις σχολικές μονάδες, ημερομηνίας 4 Ιανουαρίου, αναφέρει στη δική της σημερινή εγκύκλιο ότι θα ζητήσει επείγουσα συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ξεκαθαρίσουν και να διευκρινιστούν σωρεία ζητημάτων που εγείρονται για τις σχολικές μονάδες από την απόφαση εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου και όσα αναφέρονται στην υπό αναφορά εγκύκλιο.

Η ΠΟΕΔ σημειώνει ότι ασφαλώς και τάσσεται υπέρ της εφαρμογής μέτρων που θα βελτιώσουν και θα αυξήσουν τον βαθμό ασφάλειας στις σχολικές μονάδες.

«Στην Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας όταν ανακοινώθηκε πρόθεση εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, χωρίς, μάλιστα, να αναφερθούν όλες οι λεπτομέρειες, η Οργάνωση εξέφρασε προβληματισμούς και επιφυλάξεις ως προς τις διαδικασίες εφαρμογής της Κάρτας Εισόδου/Εξόδου εφόσον άλλες βασικές προϋποθέσεις δεν πληρούνται (υψηλές περιφράξεις, θυροτηλεοράσεις, επαρκές γραμματειακό προσωπικό σε όλα τα σχολεία ενώ στα νηπιαγωγεία δεν υπάρχει ακόμη, δυνατότητα επόπτευσης του μέτρου κ.ά.), με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο μέτρο να μην προσθέτει στην ασφάλεια των σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα με τον τρόπο που τίθεται σε εφαρμογή», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, στην εγκύκλιο της, ότι οι σχολικές μονάδες θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τη διαδικασία που τηρείται εδώ και μερικά χρόνια για την παραλαβή παιδιών από τα εξουσιοδοτημένα άτομα σε χρόνο εκτός της ώρας που σχολάζουν τα παιδιά (πιστοποίηση ατόμου που θα παραλάβει το παιδί, υπογραφή του σχετικού εντύπου κ.ά.).

Η ΠΟΕΔ αναφέρει, τέλος, ότι το όλο ζήτημα θα εξεταστεί εκτενέστερα στο προσεχές Δ.Σ. της ΠΟΕΔ ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ έχει οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επίτροπος Διοικήσεως: «Νέα στοχοποίηση και παραπληροφόρηση από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

«Αν οι υπαλληλοι της επιτροπου διοικησεως δεν εχουν μειωθει κατα 40% τοτε οι υποθεσεις που διεκπεραιώνει ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  07:10

Επίτροπος Διοικήσεως: «Νέα στοχοποίηση και παραπληροφόρηση από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

«Η επιτροπος διοικησεως που σηκωσε μπαϊρακι πρεπει ν α μαθει οτι ολοι εχουν την ικανοτητα να συγκρινουν ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  07:04

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X