ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρατείνεται η αγωνία για τους υποψήφιους φοιτητές στις Μουσικές Σχολές

Σε διαβουλεύσεις το Υπουργείο Παιδείας με το ελληνικό υπουργείο

Newsroom K

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας για τι μη παραχώρηση θέσεων στις τρεις Μουσικές Σχολές της Ελλάδα (Μουσικών Σπουδών Κέρκυρας, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Θεσσαλονίκης, Μουσικών Σπουδών Άρτας) στην κατηγορία αλλοδαπών – αλλογενών αποφοίτων Λυκείων κρατών μελών της Ε.Ε., κατηγορία στην οποία εντάσσονται και οι Κύπριοι υποψήφιοι.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως «εξαιτίας του ότι  η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας λήγει την Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019, προτρέπονται οι επηρεαζόμενοι να προχωρήσουν σε υποβολή αίτησης στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ) για τις υπόλοιπες τους επιλογές».

Σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις τρεις Μουσικές Σχολές στις οποίες δεν παραχωρήθηκαν θέσεις από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση. 

Τα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ) λειτουργούν καθημερινά από τις 8:30 π.μ.–2:30 μ.μ. μέχρι και την Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019.

Η μη παραχώρηση θέσεων στις τρεις συγκεκριμένες Μουσικές Σχολές, προέκυψε μετά από αλλαγές στις οποίες προχώρησε το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, στον τρόπο πρόσβασης των Ελλήνων υποψηφίων για τα τέσσερα τμήματα μουσικών σπουδών. 

Η αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα, προφανώς επέφερε και διαγραφή της σχετικής «συμφωνίας», με αποτέλεσμα στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εξετάσεων του κυπριακού Υπουργείου Παιδείας (18 Ιουλίου 2019) υπό τον τίτλο: «Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας 2019», να εμφανίζονται ως μόνες επιλογές τα δύο τμήματα μουσικών σπουδών του Καποδιστριακού Αθηνών και του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα το σχετικό «Μηχανογραφικό δελτίο-Αίτηση», πρέπει να κατατεθεί από τους διεκδικούντες θέση στα ΑΑΕΙ Ελλάδος, μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

#PoliticsBlog Ο κατατρεγμένος Τζο στη μεγάλη αγκαλιά του Μακαριότατου

«Ευτυχώς που παρατήσατε τις αναλύσεις για την healthy σας και τις κατηγορίες για τον Άντρο! Για αλλαγή ...»
Yiannos  |  12:24

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X