ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσίαση Κέντρου Αριστείας RISE στο ΤΕΠΑΚ

Το RISE, είναι το μοναδικό κέντρο αριστείας στην Κύπρο που εστιάζει στα Διαδραστικά Μέσα, τα Έξυπνα Συστήματα και τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες

Δελτίο Τύπου

Παρουσία μελών του προσωπικού, φοιτητών αλλά και αποφοίτων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 ενημερωτική εκδήλωση για το κέντρο έρευνας και καινοτομίας RISE-Research Centre on Interactive Media, Smart Systems and Emerging Technologies. Το RISE (http://rise.org.cy) έχει αρχίσει την λειτουργία του το 2018 μετά την επιτυχή έκβαση και των δύο φάσεων αξιολόγησης των πρώτων προγραμμάτων Η2020-TEAMING της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τα οποία η πρόσκληση έγινε το 2014 ενώ τα τελικά αποτελέσματα είχαν ανακοινωθεί το 2017.

Το RISE, το μοναδικό κέντρο αριστείας στην Κύπρο που εστιάζει στα Διαδραστικά Μέσα, τα Έξυπνα Συστήματα και τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες, αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ των τριών δημοσίων πανεπιστημίων της Κύπρου (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), των εταίρων διεθνούς φήμης Max-Planck Institute for Informatics της Γερμανίας και University College London και του Δήμου Λευκωσίας ως συντονιστής εταίρος. To RISE έχει αρχικό προϋπολογισμό περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδοτήσεις σε μετρητά και είδος που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κυπριακή Κυβέρνηση, τους εταίρους της κοινοπραξίας και άλλες πηγές.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Αντρέας Αναγιωτός. Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υποστήριξη που τυγχάνει το Κέντρο από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης αναφέρθηκε στην σημασία του έργου για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επιστημονικής, τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου και της Ευρώπης.

Ακολούθησε παρουσίαση του στρατηγικού προγραμματισμού του Κέντρου Αριστείας από το Γενικό Διευθυντή του RISE κ. Σπύρο Νικολάου. Ο κ. Νικολάου ανάπτυξε τους στρατηγικούς στόχους του κέντρου και εξήγησε τους τρόπους βιωσιμότητας και επεκτασιμότητας του RISE.

Στη συνέχεια η Επίκουρη Καθηγήτρια Δέσποινα Μιχαήλ Γρηγορίου, Επιστημονική Υπεύθυνη εκ μέρους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο έργο RISE, παρουσίασε ευκαιρίες έρευνας και συνεργασίας με το κέντρο αριστείας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των συντελεστών και των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις ερωτήσεις και της εισηγήσεις τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X