ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσίαση Κέντρου Αριστείας RISE στο ΤΕΠΑΚ

Το RISE, είναι το μοναδικό κέντρο αριστείας στην Κύπρο που εστιάζει στα Διαδραστικά Μέσα, τα Έξυπνα Συστήματα και τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες

Δελτίο Τύπου

Παρουσία μελών του προσωπικού, φοιτητών αλλά και αποφοίτων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 ενημερωτική εκδήλωση για το κέντρο έρευνας και καινοτομίας RISE-Research Centre on Interactive Media, Smart Systems and Emerging Technologies. Το RISE (http://rise.org.cy) έχει αρχίσει την λειτουργία του το 2018 μετά την επιτυχή έκβαση και των δύο φάσεων αξιολόγησης των πρώτων προγραμμάτων Η2020-TEAMING της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τα οποία η πρόσκληση έγινε το 2014 ενώ τα τελικά αποτελέσματα είχαν ανακοινωθεί το 2017.

Το RISE, το μοναδικό κέντρο αριστείας στην Κύπρο που εστιάζει στα Διαδραστικά Μέσα, τα Έξυπνα Συστήματα και τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες, αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ των τριών δημοσίων πανεπιστημίων της Κύπρου (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), των εταίρων διεθνούς φήμης Max-Planck Institute for Informatics της Γερμανίας και University College London και του Δήμου Λευκωσίας ως συντονιστής εταίρος. To RISE έχει αρχικό προϋπολογισμό περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδοτήσεις σε μετρητά και είδος που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κυπριακή Κυβέρνηση, τους εταίρους της κοινοπραξίας και άλλες πηγές.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Αντρέας Αναγιωτός. Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υποστήριξη που τυγχάνει το Κέντρο από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης αναφέρθηκε στην σημασία του έργου για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επιστημονικής, τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου και της Ευρώπης.

Ακολούθησε παρουσίαση του στρατηγικού προγραμματισμού του Κέντρου Αριστείας από το Γενικό Διευθυντή του RISE κ. Σπύρο Νικολάου. Ο κ. Νικολάου ανάπτυξε τους στρατηγικούς στόχους του κέντρου και εξήγησε τους τρόπους βιωσιμότητας και επεκτασιμότητας του RISE.

Στη συνέχεια η Επίκουρη Καθηγήτρια Δέσποινα Μιχαήλ Γρηγορίου, Επιστημονική Υπεύθυνη εκ μέρους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο έργο RISE, παρουσίασε ευκαιρίες έρευνας και συνεργασίας με το κέντρο αριστείας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των συντελεστών και των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις ερωτήσεις και της εισηγήσεις τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Την ανηφόρα στην οποίαν αυτοδοξάζεστε ότι μας οδηγήσατε Περιπλανώμενε γιά χρόνια ψευδές σκαρίφημα ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:53

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«…ενώ η χολή που εκρέει από το στόμα του Προέδρου και των συναγερμικών λατζιναρκών είναι απείρως ...»
Ai Em  |  15:39

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Aγαπητέ ΑΚΑ, Έχετε δίκαιο αλλά αυτοί οι άνθρωποι λόγω των ανεπαρκειών του εκλογικού σώματος των ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:07

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«"...δεν βοηθά στην προσπάθεια από τη μια να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:00

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X