ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πίσω στα σχολεία σήμερα οι εκπαιδευτικοί

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί τις διευθύνσεις των σχολείων να εφαρμόσουν αυστηρά τα διατάγματα που έχουν εκδοθεί από την Κυβέρνηση.

ΚΥΠΕ

Επαναρχίζει από σήμερα Τρίτη η λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή φοίτησης των παιδιών. Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔ θα ζητήσει με επιστολή της στο Υπουργείο Παιδείας, διευκρινίσεις που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών, την άδεια για σκοπούς φύλαξης παιδιών, τις αντικαταστάσεις και άλλα. Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί τις διευθύνσεις των σχολείων να εφαρμόσουν αυστηρά τα διατάγματα που έχουν εκδοθεί από την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού, οι προϊστάμενοι σε κάθε υπηρεσία, στην περίπτωση των σχολείων οι διευθύνσεις τους, υποχρεούνται να εφαρμόσουν αυστηρά τα διατάγματα και τις οδηγίες που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση και να προσαρμόσουν τις εργασίες που πρέπει να διεκπεραιωθούν βάσει αυτών.

Αυτό, όπως αναφέρει, σημαίνει ότι για τις εργασίες που μπορούν να διεκπεραιωθούν από το σπίτι, οι εκπαιδευτικοί, μετά και τις οδηγίες της διεύθυνσης του σχολείου, θα παραμένουν στο σπίτι και θα εργάζονται από εκεί. Στις περιπτώσεις εκείνες που οι εργασίες χρειάζεται να γίνουν στον χώρο εργασίας, στο σχολείο, τότε η διεύθυνση του κάθε σχολείου εφαρμόζοντας με ιδιαίτερη προσοχή τα αυστηρά μέτρα που εξαγγέλθηκαν (π.χ. 8 τετρ. μέτρα ανά εργαζόμενο κ.ά.), θα κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις για το προσωπικό που θα προσέλθει στο σχολείο. Μια τέτοια ρύθμιση είναι και το ευέλικτο ωράριο, η παρουσία σε διαφορετικό χρόνο κ.λπ.

Η διεύθυνση του κάθε σχολείου, προσθέτει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, σε συνεργασία με το προσωπικό του σχολείου θα συνδιαμορφώνουν το πρόγραμμα εργασίας της κάθε μέρας με το οποίο θα κατανέμονται οι εργασίες που πρέπει να διεκπεραιωθούν στα μέλη του προσωπικού και θα καθορίζεται αν κάποια μέλη του προσωπικού για συγκεκριμένες εργασίες θα πρέπει να παρουσιαστούν στο σχολείο εφόσον αυτές δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν από το σπίτι, όπως για παράδειγμα η καταμέτρηση εξοπλισμού, η εγκατάσταση λογισμικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των σχολείων για εκτέλεση ψηφιακής εκπαίδευσης και άλλα. Νοείται, συνεχίζει, ότι η παρουσία του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών στο σχολείο για τις εργασίες που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν από το σπίτι, θα γίνεται σύμφωνα με τα αυστηρά διατάγματα και τις οδηγίες της Κυβέρνησης για την προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού covid-19.

Η ΠΟΕΔ σήμερα, θα αποστείλει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και θα ζητήσει ξεκάθαρες τοποθετήσεις και απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που απορρέουν από τις ρυθμίσεις που εξαγγέλθηκαν από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τις οποίες γίνεται αναφορά και στις εγκυκλίους που εξέδωσε το ΥΠΠΑΝ.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει αναφορά, μεταξύ άλλων, για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και για όσους/όσες εκπαιδευτικούς ζητήσουν γονική άδεια για τη φύλαξη των παιδιών τους. Κάποιες από τις ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν και για την υπόλοιπη Δημόσια Υπηρεσία ίσως χρειαστεί να διαφοροποιηθούν, γιατί υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία, όπως για παράδειγμα η χρήση της άδειας ανάπαυσης ως γονική άδεια, κάτι που δεν υπάρχει με αυτό τον όρο για τους/τις εκπαιδευτικούς.

Εξάλλου η ΟΕΛΜΕΚ σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για κήρυξη καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης και λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας της υγείας του καθενός αλλά και γενικά της δημόσιας υγείας, στα σχολεία θα προσέρχονται μόνο μικρές ομάδες εκπαιδευτικών ειδικού σκοπού, που θα ειδοποιούνται από τους Διευθυντές/τριες για εκτέλεση συγκεκριμένης εργασίας και για όσο περιορισμένο χρόνο χρειάζεται, τηρουμένων όλων των προστατευτικών μέτρων.

Προσθέτει ότι με βάση τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι εργασίες που αναφέρονται στην εγκύκλιο του ΥΠΠΑΝ μπορούν να υλοποιηθούν από το σπίτι του καθενός, αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως εξάλλου ανέφερε επανειλημμένως σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας.


Συνακόλουθα με τα πιο πάνω, καλούνται οι Διευθύνσεις των Σχολείων να εφαρμόσουν αυστηρά τα διατάγματα που έχουν εκδοθεί από την Κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση