ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΟΕΔ: Απαίτηση διεξαγωγής σωστού θεσμικού διαλόγου

Οι μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις που αγνοούν τις θέσεις των εμπλεκόμενων φορέων θα πρέπει να αποφευχθούν

Newsroom K

Η ΠΟΕΔ εξέφρασε τον πλήρη σεβασμό, τη στήριξη και τη συμπαράστασή της στις αποφάσεις των συλλογικών σωμάτων των μαθητών και των φοιτητών για δυναμική διεκδίκηση της διασφάλισης του σωστού και δημοκρατικού διαλόγου στα θέματα που τους αφορούν άμεσα και που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και το μέλλον τους. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, θεωρεί ότι το αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ν. για αύξηση του κονδυλίου της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά και να προωθηθεί. Την ίδια ώρα, καλεί το Υπουργείο Παιδείας να σεβαστεί και να αφουγκραστεί στο πλαίσιο του ειλικρινούς και δημοκρατικού διαλόγου τις απόψεις, τις εισηγήσεις και τους προβληματισμούς της Π.Σ.Ε.Μ. στο κρίσιμο θέμα της Αξιολόγησης του Μαθητή και ιδιαίτερα των εξετάσεων των τετραμήνων.

Οι μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις που αγνοούν τις θέσεις των εμπλεκόμενων φορέων θα πρέπει να αποφευχθούν. Στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης οι αλλαγές ή/και καινοτομίες πρέπει να είναι τόσο αποτέλεσμα σφαιρικής και εις βάθος μελέτης όσο και συναίνεσης.

Τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού, με τις ετσιθελικές και μονομερείς αποφάσεις της Κυβέρνησης, που ξεσήκωσαν ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο σε δυναμικές και μαζικές αντιδράσεις, στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα του σεβασμού και της ύπαρξης σωστού θεσμικού διαλόγου.

Η Π.Ο.Ε.Δ. ενώνει τη φωνή της με τη φωνή των μαθητών και των φοιτητών μας στην προσπάθειά τους να έχουν λόγο και ρόλο στα θέματα που τους αφορούν μέσα από σωστές διαδικασίες θεσμικού διαλόγου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση