ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΟΕΔ: Δεν θα ανεχθούμε εκπτώσεις σε μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει ξανά εκτάκτως, μόλις δημοσιοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εκπαιδευτική οργάνωση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την κατάσταση στην παιδεία, όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες, εξέτασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, ενώ θα συνέλθει εκ νέου μόλις ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της Κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ θα συνέλθει ξανά εκτάκτως, μόλις δημοσιοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μετά που θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, για να εξετάσει την τελική κατάσταση, όπως θα διαμορφωθεί».

Η ΠΟΕΔ λέει ακόμη ότι αναμένει γραπτές απαντήσεις, τόσο από τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ για όλα τα θέματα εργασιακής φύσης που αναφέρονται στην επιστολή που του έχει αποστείλει η ΠΟΕΔ, όσο και από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης στα ερωτήματα που έχει θέσει σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

«Την ίδια στιγμή, δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν θα ανεχθούμε εκπτώσεις σε μέτρα που με βάση τα πρωτόκολλα θα πρέπει να ληφθούν/εφαρμοστούν για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή που έχουν εξαρτώμενο συγγενή πρώτου βαθμού που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔ επαναλαμβάνει εξάλλου την κάθετη διαφωνία της με το ενδεχόμενο ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων μέσα από την τάξη, είτε μέσω κάμερας είτε μέσω μικροφώνων. «Σε περίπτωση που ζητηθεί από το ΥΠΠΑΝ κάτι ανάλογο από τους εκπαιδευτικούς, ως ΠΟΕΔ θα καλέσουμε τα μέλη μας να μην εφαρμόσουν τέτοιες οδηγίες», λέει. Πέραν των σοβαρών νομικών θεμάτων που προκύπτουν με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών από ένα τέτοιο ενδεχόμενο και του γεγονότος ότι σε ελάχιστα σχολεία υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η οργάνωση λέει ότι η απευθείας μετάδοση του μαθήματος εμποδίζει την παιδαγωγική διαδικασία, κυρίως μέσα από τον περιορισμό της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ακόμη αναφέρει ότι εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης δεν έχουν ακόμη παραλάβει τις συσκευές εργασίας για σύγχρονη εκπαίδευση (tablets), που εδώ και πολλές μέρες έχει ανακοινώσει πως έχει εξασφαλίσει ο ΥΠΠΑΝ.

Η ΠΟΕΔ αναγνωρίζει εξάλλου τη χρησιμότητα της ιστοσελίδας του σχολείου για την ασύγχρονη εκπαίδευση αλλά και γενικότερα για τη λειτουργία του σχολείου, λέει όμως ότι αυτή παραμένει προαιρετική για το κάθε σχολείο και σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της, ιδιαίτερα στις μικρές σχολικές μονάδες και στα νηπιαγωγεία που δεν υπάρχει καθόλου χρόνος συντονιστή για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Γραμματεία της ΠΟΕΔ θα επιδιώξει το επόμενο χρονικό διάστημα σειρά επαφών, τόσο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όσο και για άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τη στελέχωση των σχολείων και αλλά υπηρεσιακά θέματα εκπαιδευτικών, όπως προαγωγές, μεταθέσεις και αντικαταστάσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση