ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:43
 

Πραγματοποιήθηκε το 21ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΣΕΜ

Στο συνέδριο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου

Newsroom K

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Δημοσιογραφική Εστία το 21ο Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ). Το συνέδριο αποτελεί το επιστέγασμα μιας μεγάλης διαδικασίας που ξεκίνησε από τις Γενικές Συνελεύσεις των Κεντρικών Μαθητικών Συμβουλίων, συνεχίστηκε με τις Συνδιασκέψεις των Επαρχιακών Συντονιστικών (ΕΣΕΜ) και ολοκληρώθηκε με το Παγκύπριο Συνέδριο. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της ωριμότητας και της δημιουργικότητας του οργανωμένου μαθητικού κινήματος.

 

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου έκανε η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Τορναρίτης, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα. Λήδα Κουρσουμπά, εκπρόσωποι κομμάτων, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, μέλος του Δ.Σ. του ΟΝΕΚ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, εκπρόσωπος της ΠΟΦΕΝ, οργανώσεις νεολαίας, και μαθητικές οργανώσεις.

Το 21ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΣΕΜ ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της μαθητιώσας νεολαίας, αλλά και της πατρίδας μας και με την έγκριση των θέσεων της ΠΣΕΜ για την επόμενη χρονιά. Το συνέδριο ενέκρινε επίσης ψηφίσματα για το Κυπριακό και την επανένωση της πατρίδας μας, τη διεθνή κατάσταση, ψήφισμα προς την τουρκοκυπριακή νεολαία και ψήφισμα αλληλεγγύης στο μαθητικό κίνημα της Ελλάδας. Ως ΠΣΕΜ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των συμμαθητών μας και για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολύτιμο δώρο

«Η ουσία όμως είναι ποιός θα τα πληρώσει, όταν η πιο πλούσια γεννιά που έζησε δημιούργησε τόσα πολλά ...»
Αρμαγεδών  |  08:00

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X