ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Πράσινο» Λοϊζίδου για κάμερες στα σχολεία - Οι προϋποθέσεις

Σε πρώτο στάδιο, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν πιλοτικά σε 10 σχολικές μονάδες

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Πράσινο» φως για τη λειτουργία Κλειστού Κυκλώματος Βιντεοπαρακολούθησης στις σχολικές μονάδες, έδωσε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Νικολαΐδου Λοϊζίδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου της, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, επιθυμώ να πληροφορήσω κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο ότι ολοκληρώθηκε αισίως η διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και της Επιτρόπου.

Το ΥΠΑΝ διενήργησε εκτίμηση αντικτύπου σχετικά με τη λειτουργία Κλειστού Κυκλώματος Βιντεοπαρακολούθησης (ΚΚΒΠ) στις σχολικές μονάδες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας, την οποία υπέβαλε στο Γραφείο μου για σκοπούς διαβούλευσης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω εκτίμηση αντικτύπου,

α. Θα τοποθετηθούν βιντεοκάμερες στις κεντρικές εισόδους-εξόδους των σχολικών μονάδων, καθώς και περιμετρικά αυτών.

β. Η εμβέλεια καταγραφής θα περιορίζεται εντός των ορίων των σχολικών μονάδων και δεν θα καταγράφονται παρακείμενοι ιδιωτικοί ή δημόσιοι χώροι.

γ. Το ΚΚΒΠ θα ενεργοποιείται σε ώρες εκτός λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

δ. Το οπτικογραφημένο υλικό θα αποθηκεύεται για περίοδο 72 ωρών.

ε. Αυστηρά περιορισμένη πρόσβαση στο οπτικογραφημένο υλικό.

στ. Θα τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες για ενημέρωση.

Υπό το πρίσμα όσων τέθηκαν ενώπιόν μου και κατόπιν χθεσινής επιβεβαίωσης της υιοθέτησης των τελικών σχολίων και των υποδείξεών μου, έκρινα ότι η εκτίμηση αντικτύπου πληροί τις προϋποθέσεις του Άρθρου 35 του ΓΚΠΔ και, ως εκ τούτου, ενέκρινα την εγκατάσταση ΚΚΒΠ στις σχολικές μονάδες.

Συνεπώς το ΥΠΑΝ ως υπεύθυνος επεξεργασίας είναι σε θέση και μπορεί να ξεκινήσει τις σχετικές δραστηριότητες και πράξεις επεξεργασίας, που αποτέλεσαν αντικείμενο της υποβληθείσας εκτίμησης αντικτύπου.

Σε πρώτο στάδιο, η λειτουργία του ΚΚΒΠ θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 10 σχολικές μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση