ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρεμιέρα με Νέα Ελληνικά για τις εξετάσεις τετραμήνων

Φέτος οι εξετάσεις αφορούν μόνο τους μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αρχίζουν το πρωί της Δευτέρας, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, οι εξετάσεις τετραμήνων, στα πλαίσια του νέου θεσμού της αξιολόγησης του μαθητή.

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών και στα μαθήματα Γλωσσών η διάρκεια της εξέτασης είναι 135 λεπτά, με δυνατότητα παράτασης για μαθητές/μαθήτριες που τυγχάνουν διευκολύνσεων, ενώ οι εξετάσεις για τα υπόλοιπα κύρια μαθήματα, στα οποία θα παρακαθίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, θα είναι διάρκειας 90 λεπτών.

Για φέτος οι εξετάσεις τετραμήνων αφορούν μόνο τους μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Συντονισμού των Εξετάσεων Τετραμήνων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Σπύρος Αντωνέλλος είπε ότι έχουν αποστείλει στα σχολεία τα εξεταστικά δοκίμια από τις 6 το πρωί και πρόσθεσε ότι έχουν επικοινωνήσει σχεδόν με όλες τις μονάδες που ασχολούνται με την παραλαβή και την φωτοτύπηση των εξεταστικών δοκιμίων.

«Σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και το φακέλωμα. Πραγματικά, ήταν πολύ μεγάλο στοίχημα για εμάς σήμερα αυτό όλο. Λειτουργεί κανονικά το σύστημα. Περιμένουμε τα παιδιά να πάνε στο σχολείο στις 09:30, να γράψουν με ηρεμία. Θα είναι ένα γραπτό, το οποίο θα έχει και επιλογή στις ερωτήσεις, πέραν από την παραγωγή λόγου που δεν θα έχει, αλλά στην λογοτεχνία και στο δοκίμιο θα έχει ερωτήσεις επιλογής», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αντωνέλλος είπε ότι αναμένεται να παρακαθίσουν λίγο παρά πάνω από τις 4.000 μαθητές και μαθήτριες.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία παραλαβής των εξεταστικών δοκιμίων, ο κ. Αντωνέλλος είπε ότι δημιούργησαν στο Υπουργείο, για πρώτη φορά, ένα σύστημα encryption, το οποίο αποστέλλεται ένας κωδικός στο προσωπικό τηλέφωνο του κάθε διευθυντή και διευθύντριας και στη συνέχεια ο ίδιος μόνο, από συγκεκριμένο υπολογιστή του σχολείου που έχει υποστεί επεξεργασία από την Ομάδα πληροφοριών και επικοινωνίας του Υπουργείου για να μπορέσει να ανοίξει όλο το αρχείο και να κατεβάσει να αρχίσει να τυπώνει το σύστημα τους εκεί.

Στο μεταξύ, στις 9 το πρωί ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, με την ευκαιρία της διεξαγωγής των εξετάσεων για την αξιολόγηση τετραμήνων στην Α΄ Λυκείου, θα επισκεφτεί το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Γ΄ στη Δασούπολη και στις 13.00 την Γ΄ Τεχνική Λευκωσίας, στον Αρχάγγελος .

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ευχήθηκε στα παιδιά που παρακάθονται σήμερα στις εξετάσεις καλή επιτυχία.

«Καλή επιτυχία στα παιδιά της πρώτης λυκείου», γράφει στο Tweet του ο κ. Προδρόμου.

Εξάλλου, η Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης εύχεται, σε ανακοίνωση της, στα παιδιά της Α’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών καλή επιτυχία «και να θυμούνται ότι η κεντρική γραπτή αξιολόγηση έχει βαρύτητα μόνο 30% της συνολικής βαθμολογίας».

«Μακριά από άγχος και πίεση, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά να προσέλθουν στα σχολεία του και να δώσουν στα όνειρα τους την ευκαιρία που δικαιούνται», καταλήγει.

Ευχές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες που παρακάθονται στις εξετάσεις στον θεσμό των τετραμήνων καλή επιτυχία.

«Καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες μας που σήμερα ξεκινούν τις εξετάσεις τους στον θεσμό των τετραμήνων», γράφει στο tweet του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X