ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ: Οι Παγκύπριες Εξετάσεις εξελίσσονται ομαλά

Ως τη Δευτέρα οι καθηγητές θα πρέπει να παραδώσουν τους βαθμούς, είπε ο κ. Θέμης Πολυβίου

ΚΥΠΕ

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις εξελίσσονται ομαλά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου.

Ο κ. Πολυβίου απαντούσε σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ για τις Παγκύπριες και τις εξελίξεις στον τομέα της Παιδείας.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν οποιεσδήποτε εκκρεμότητες, είπε ότι περιμένουν σε ότι αφορά το Γυμνάσιο να ξεκαθαρίσουν κάποια θέματα που έχουν σχέση με τις απουσίες, κλπ.

Σημείωσε ότι αναμένουν να μπουν σε συζήτηση και για το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται οι καθηγητές να παραδώσουν βαθμούς, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι ως τη Δευτέρα θα πρέπει να τους παραδώσουν, που θα είναι ο βαθμός του δευτέρου τετραμήνου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την χθεσινή συνάντηση τους με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Πολυβίου είπε ότι τους έδωσε χθες την πρόταση διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων Τετραμήνων από την επόμενη σχολική χρονιά, την οποία θα μελετήσουν και θα αποφασίσει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης επί του θέματος.

Σε ερώτηση πότε ορίστηκε η συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι ακόμα δεν ορίστηκε, προσθέτοντας ότι «σίγουρα, όμως, θα είναι πριν τις 24 του Ιούνη που έχουμε την παγκύπρια συνδιάσκεψη».

«Είναι ένα σχέδιο, το οποίο θα μελετήσουμε», ανέφερε. «Έχουμε τους ενδοιασμούς μας. Σίγουρα υπάρχουν θετικά, αλλά να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και θα το μελετήσουμε αναλυτικά για να δούμε τι κάνουμε», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν συζήτησαν με τον Υπουργό Παιδείας και τις διεργασίες για τη νέα σχολική χρονικά, ο κ. Πολυβίου είπε ότι συζήτησαν και για το θέμα της νέας σχολικής χρονιάς, προσθέτοντας ότι θα ανακοινωθεί σύντομα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη η πρώτη σειρά μεταθέσεων.

«Ολοκληρώνονται οι προαγωγές. Θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι εγγραφές φαίνεται ότι θα γίνουν ηλεκτρονικά εκτός από την πρώτη τάξη Γυμνασίου και Λυκείου, που εκεί επειδή χρειάζονται περισσότερα στοιχεία ίσως να δοθεί ευχέρεια και ηλεκτρονικά αλλά να γίνουν και με φυσική παρουσία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση