ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόσβαση ατόμων με αναπηρία - Τα κενά και οι ενέργειες για επίλυση του προβλήματος

Τι ανέφεραν στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» οι Ρίτα Σούπερμαν και Γιούλα Πιτσιάλη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Καμπανάκι» προβληματισμού ήχησε στις αρμόδιες αρχές τα όσα ακούστηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα πρόσβασης και μεταφοράς των ατόμων με αναπηρία στις σχολικές μονάδες. Ένα από τα περιστατικά που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις είναι, για τη μεταφορά παιδιού με αναπηρία στο σχολείο έγινε χρήση σχοινιού για τη στερέωση του αμαξιδίου στο ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίτα Σούπερμαν και η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης «Αγκαλιά-Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιάλη μίλησαν στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» για τα κενά στο εν λόγω θέμα αλλά και για τις κινήσεις των αρμοδίων για επίλυση του.

Σούπερμαν: Δεν υπάρχει νομοθεσία

Δεν υπάρχει νομοθεσία για πρόσβαση των αμαξιδίων σε όλα τα λεωφορεία, ανέφερε η κ. Σούπερμαν, τονίζοντας «θα αναμένουμε από την κυβερνητική πλευρά να δημιουργήσει την ανάλογη νομοθεσία το συντομότερο δυνατό».

Ερωτηθείσα τι θα μπορούσε να αλλάξει μέχρι τον επόμενο χρόνο η βουλευτής του ΔΗΣΥ απάντησε, «πρέπει να αναληφθούν οι ευθύνες, δεν μπορώ να δώσω άλλη απάντηση. Καλά κάνουμε και το βγάζουμε στη δημοσιότητα, καλά κάνουμε και ενημερώνουμε τον κόσμο, από κει και πέρα πρέπει οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και αν δεν φέρουν ούτε τη σχετική νομοθεσία, θα αναλάβουμε να κάνουμε πρόταση νόμου».

Γιούλα Πιτσιάλη: Πρόβλημα στην εξεύρεση προσβάσιμων λεωφορείων

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης «Αγκαλιά-Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιάλη, τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα στην εξεύρεση προσβάσιμων λεωφορείων, για αυτό το λόγο το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δώσει οδηγίες τα σχολεία να συνεργάζονται μόνο με εταιρείες οι οποίες είναι πιστοποιημένες με σωστές προδιαγραφές.

Παράλληλα η κ. Πιτσιάλλη καλεί το κράτος να θεσπίσει μια νομοθεσία ενιαίας εκπαίδευσης η οποία να προνοεί να υπάρχουν τα σωστά προγράμματα, διαφοροποιημένη διδασκαλία και τη σωστή τεχνολογία και εξοπλισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση