ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρωτιά για έξι μαθητές και μαθήτριες της Λεμεσού στις Παγκύπριες

Τι δήλωσαν οι πρωτεύσαντες

ΚΥΠΕ

Η Λεμεσός είχε την τιμητική της στις Παγκύπριες εξετάσεις, καθώς έξι από τους πρωτεύσαντες που εξασφάλισαν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, προέρχονται από τα σχολεία της, τρεις εκ των οποίων από το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και δυο από το Λανίτειο Λύκειο.

Πρόκειται για την μαθήτρια του Λανιτείου Λυκείου, Βασιλική Αντωνίου, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, την Τζώρτζια Κονναρή, επίσης του Λανιτείου Λυκείου, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Νομικής και τον Λουκά Ιακώβου, του περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, που εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής.

Από το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πρώτευσαν οι Μαρία Νεφέλη Λεύκιου, που εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, Σώτια Παπαπέτρου, που εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Οικονομικών και Αβέρκιος Αβερκίου, που εξασφάλισε θέση στην Ιατρική Σχολή.

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η Τζώρτζια Κονναρή εξέφρασε τη χαρά της που «επιτέλους ανταμείφθηκαν οι κόποι μου», προσθέτοντας ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος, κατά την οποίαν διάβαζε από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, σημειώνει, όλα έγιναν με σωστό προγραμματισμό και χωρίς να στερηθεί οτιδήποτε, αφού κατάφερε να συνδυάσει το τακτικό διάβασμα με τις εξόδους της. «Νομίζω με τακτικό διάβασμα και σωστό προγραμματισμό θα τα καταφέρετε», είπε, απευθυνόμενη στους μελλοντικούς υποψήφιους για μια θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ερωτηθείσα κατά πόσο θα ακολουθήσει τη Νομική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, απάντησε καταφατικά, αφού όπως είπε «αρχικά σκεφτόμουν για Αθήνα, λόγω καλύτερης φοιτητικής ζωής, όμως το Πανεπιστήμιο εκεί δεν είναι τόσο οργανωμένο γι' αυτό θα παραμείνω Κύπρο».

«Ποιός γονιός δεν θα ένιωθε περήφανος για το παιδί του. Μόνο χαρά και συγκίνηση», δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα της, Γιώτα Κονναρή . Ήταν, σημειώνει, μια δύσκολη περίοδος λόγω και της πανδημίας και του γεγονότος η Τζώρτζια νόσησε, «όμως πίστευα σε αυτήν, γιατί ήξερα τις δυνατότητες της». Ανέφερε δε ότι η ίδια ανέμενε αυτήν την επιτυχία, αλλά όχι τόσο μεγάλη όπως αποδείχθηκε.

Ήταν μια κουραστική περίοδος αλλά πλέον νιώθω αρκετά καλά, δήλωσε εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο Λουκάς Ιακώβου, μετά την πρωτιά του για το Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής. «Είχαμε εξετάσεις για το σχολείο και παγκύπριες την ίδια περίοδο, χωρίς διάλειμμα και ήταν μια κουραστική περίοδος», είπε.

Όπως ανέφερε, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει θέση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Η επιτυχία του στις Παγκύπριες εξετάσεις, σκόρπισε χαρά στους οικείους του, συμπλήρωσε.

Από την Ελλάδα, όπου βρίσκεται για διακοπές, η Μαρία Νεφέλη Λεύκιου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι, μπορεί να εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, ωστόσο σκέφτεται να σπουδάσει στην Ελλάδα μηχανολόγος ναυτικός. Όπως εξήγησε, τα ερεθίσματα για το συγκεκριμένο επάγγελμα προέρχονται από την οικογένεια της, καθώς και τα δυο της αδέλφια είναι ναυτικοί, ενώ την ίδια ώρα διαβλέπει τις προοπτικές της ναυτιλίας της Κύπρου. Όσον αφορά την περίοδο μελέτης, η Μαρία Νεφέλη δήλωσε πως δεν ήταν πολύ δύσκολη, αφού παρά την πίεση, εφάρμοσε ένα καλό πρόγραμμα και με θέληση κατάφερε να πετύχει το στόχο της. «Αν και ένιωσα ότι έγραψα καλά, δεν περίμενα να είμαι ανάμεσα στους πρωτεύσαντες και αυτό έφερε χαρά και συγκίνηση στους γονείς μου», πρόσθεσε.

Έκπληξη η πρωτιά ήταν και για την Σώτια Παπαπέτρου, η οποία ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η χαρά και η ικανοποίηση που ανταμείφθηκαν οι κόποι της δεν μπορεί να περιγραφεί. «Βέβαια είμαι ενθουσιασμένη και για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου, το οποίο σκοπεύω ωστόσο να γραφτεί σε Πανεπιστήμιο της Βρετανίας», διευκρίνισε. Όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα αποδείχθηκε η οργάνωση και η συστηματική μελέτη και η επιμονή. Θεωρώ, συνέχισε, ότι αυτόν τον τρόπο πρέπει να ακολουθούν όλοι, «γιατί όταν φτάνει η εξεταστική περίοδος ο όγκος της ύλης που πρέπει να μάθουμε είναι πολύ πιο λίγος, γιατί τον μάθαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Από τη Μοσφιλωτή όπου υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, ο Αβέρκιος Αβερκίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι αισθάνεται πολύ χαρούμενος και περήφανος για την επιτυχία στις εξετάσεις και πως θα κρατήσει τη θέση που εξασφάλισε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. «Γενικά η χρονιά ήταν δύσκολη, είχαμε αρκετές εξετάσεις, είχαμε πίεση, αλλά με μεθοδικότητα τα καταφέραμε», είπε. Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως ενημερώθηκε ο ίδιος από το διαδίκτυο μέσω του κινητού του και έλαβε τηλεφώνημα από τον πατέρα του, ο οποίος τον συνεχάρη. «Είναι λίγο περίεργο που το μαθαίνω υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά είναι μια χαρά κι εδώ στο στρατό», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Βασιλικής Αντωνίου, που επίσης πρώτευσε, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση