ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρώτο κουδούνι για Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία

Πόσα παιδιά αναμένεται να φοιτήσουν φέτος

ΚΥΠΕ

Χτυπά σήμερα το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία, τα δημόσια Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία.

Τη σχολική χρονιά 2022-2023 αναμένεται να φοιτήσουν 50.038 παιδιά στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία, 12.803 στα δημόσια Νηπιαγωγεία και 537 στα Ειδικά Σχολεία.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι/δασκάλες, νηπιαγωγοί και οι ειδικοί/ές εκπαιδευτικοί) παρουσιάστηκαν στα σχολεία τους, για ανάληψη καθηκόντων, τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022, και τη δρομολόγηση όλων των διαδικασιών για το καλωσόρισμα των παιδιών στις σχολικές αίθουσες, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Δημοτική Εκπαίδευση, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, θα επισκεφτεί το πρωί της Δευτέρας το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, όπου θα προβεί και σε δηλώσεις, ενώ με την ευκαιρία, το ΥΠΑΝ υπενθυμίζει την τήρηση του πρωτοκόλλου που αφορά στα προσωπικά δεδομένα των μαθητών/μαθητριών (πλάνα, φωτογραφίες).

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δρ Μάριος Στυλιανίδης, είχε πει ότι οι προετοιμασίες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχουν δρομολογηθεί τους τελευταίους μήνες και έχουν ολοκληρωθεί.

Ανέφερε, ακόμη, ότι αυτή την περίοδο με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την κτιριακή υποδομή των σχολικών μονάδων, έτσι ώστε τα έργα συντήρησης, επέκτασης και κτιριολογικής αναβάθμισης να αποπερατωθούν.

Επιπρόσθετα, είπε ότι οι λειτουργοί της Αποθήκης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Α.Ν.), έχουν αποστείλει τα πλείστα εγχειρίδια που είναι σε πρώτη ζήτηση στα σχολεία ενώ τα υπόλοιπα, που είναι περιορισμένα, θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Στυλιανίδης, σε μήνυμά του με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς είπε ότι «με οδηγό τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας, συνεχίζουμε και ενδυναμώνουμε τις προσπάθειές μας για ποιοτικότερη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία στις αίθουσες διδασκαλίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση