ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΣΕΜ: Δεν είναι λύση η διεξαγωγή των Παγκύπριων το απόγευμα

Οι μαθητές και γενικά όλοι οι άνθρωποι, είναι πιο ξεκούραστοι και πιο συγκεντρωμένοι το πρωί, αναφέρει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η «λύση» του να γίνουν απόγευμα οι Παγκύπριες εξετάσεις, δεν είναι λύση, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι η μόνη εφικτή λύση για να μπορούν να διεξαχθούν οι εξετάσεις στα σχολεία είναι οι μαθητές τις Α’ και Β’ Λυκείου να μην πάνε στο σχολείο ή τα μαθήματα τους να τερματιστούν μέχρι τις 5 Ιουνίου, ούτως ώστε κατά την περίοδο των εξετάσεων να πηγαίνουν στα σχολεία μόνο όσοι θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι πληροφορήθηκε μέσω δημοσιευμάτων για προβλήματα που προκύπτουν με την διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων σε μεγάλους εξωτερικούς χώρους και ότι από τα δημοσιεύματα προκύπτει ότι οι Παγκύπριες Εξετάσεις μπορούν να διεξαχθούν μόνο εντός των σχολείων, είτε στα κλειστά γήπεδα είτε σε μεγάλες αίθουσες που διαθέτουν τα σχολεία.

«Με αυτό το ενδεχόμενο, που με βάση τα δημοσιεύματα είναι το πιο πιθανό, προκύπτουν ερωτήματα και προβλήματα, τα οποία ως ΠΣΕΜ θέλουμε να προλάβουμε γιατί από τις Παγκύπριες εξετάσεις κρίνεται το μέλλον χιλιάδων τελειόφοιτων μαθητών. Καταρχάς θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (τήρηση αποστάσεων, μάσκες κλπ) για να μην έχουμε άλλα δυσάρεστα. Δεύτερο, προκύπτει το ερώτημα πώς θα μπορούν οι τελειόφοιτοι να παρακαθίσουν στις εξετάσεις τη στιγμή που στα σχολεία θα βρίσκονται και οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου με ό,τι αυτό σημαίνει (κουδούνια, θόρυβος κατά τα διαλείμματα κ.λπ.)», προσθέτει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές είναι έτοιμοι να δεχτούν τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται για τις εξετάσεις σε σχέση με την πανδημία π.χ. εξέταση μέσα σε συνθήκες καύσωνα.

«Έχουν το δικαίωμα όμως να παρακαθίσουν στις εξετάσεις χωρίς άλλους θορύβους που θα τους αποσπούν την προσοχή και ίσως προκαλέσουν χάος. Επίσης θα υπάρχει απίστευτη σύγχυση μεταξύ μαθητών που θα πηγαίνουν σχολείο για να δώσουν εξετάσεις και μαθητών που θα πηγαίνουν σχολείο για μαθήματα. Θεωρούμε ότι η μόνη εφικτή λύση για να μπορούν να διεξαχθούν οι εξετάσεις στα σχολεία είναι οι μαθητές τις Α’ και Β’ Λυκείου να μην πάνε στο σχολείο ή τα μαθήματα τους να τερματιστούν μέχρι τις 5 Ιουνίου, ούτως ώστε κατά την περίοδο των εξετάσεων να πηγαίνουν στα σχολεία μόνο όσοι θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις», σημειώνει.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «επιτέλους, έστω και μετά από τόσο μεγάλη καθυστέρηση, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων, χωρίς όμως τις ώρες διεξαγωγής της κάθε εξέτασης».

«Η «λύση» του να γίνουν απόγευμα οι εξετάσεις που φαίνεται ότι σκέφτονται κάποιοι, δεν είναι λύση για πολλούς λόγους. Οι βασικότεροι λόγοι είναι ότι οι μαθητές και γενικά όλοι οι άνθρωποι, είναι πιο ξεκούραστοι και πιο συγκεντρωμένοι το πρωί και δεύτερο, το απόγευμα θα είναι δύσκολη η μετάβαση μαθητών από μακρινές περιοχές στο σχολείο λόγω μειωμένων διαδρομών λεωφορείων. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα τις ώρες διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων και αυτές να είναι πρωινές», καταλήγει η ΠΣΕΜ, στην ανακοίνωση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X