ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΣΕΜ: Η ζέστη και η χρήση μάσκας οδηγεί σε ασφυκτική κατάσταση πολλούς μαθητές

Προτείνει, όπως δικαιούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες να φορούν κοντά παντελόνια ή φούστες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Λόγω της ζέστης και της ανυπόφορης κατάστασης στις περισσότερες αίθουσες των σχολείων ο συνδυασμός με τη χρήση μάσκας οδηγεί σε ασφυκτική κατάσταση πολλούς μαθητές, αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) ζητώντας να βρεθεί μια λύση σε συνεννόηση με την επιδημιολογική ομάδα.

Σε επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου σημειώνει ότι δεδομένου ότι δύσκολα μπορεί αυτή τη στιγμή να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και να τηρούνται τα 2 μέτρα απόσταση, η ΠΣΕΜ προτείνει όπως μειωθούν προσωρινά κατά 5 λεπτά οι περίοδοι (40 αντί 45 λεπτά) ώστε να φορούν λιγότερη ώρα οι μαθητές τη μάσκα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με μόνη προϋπόθεση να μειωθεί και η διδακτέα ύλη.

Επίσης προτείνει, όπως δικαιούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες να φορούν κοντά παντελόνια ή φούστες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να νιώθουν πιο άνετα μέσα στη ζέστη. Σημειώνει ότι σε κάποια σχολεία οι μαθητές ακόμα δεν έχουν προμηθευτεί μάσκες και απειλούνται με αποβολή. «Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να προμηθευτούν με μάσκες όσοι μαθητές δεν προμηθεύτηκαν», προστίθεται.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι η ύλη που δεν διδάχτηκε πέρσι δεν μπορεί να καλυφτεί μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες. «Δεδομένου ότι φέτος, και για πρώτη φορά, θα εφαρμοστούν σε δύο τάξεις οι εξετάσεις ανά τετράμηνο η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη από πέρσι. Καθηγητές και μαθητές θα τρέχουν να καλύψουν την ύλη, οι μαθητές θα τρέχουν να καλύψουν την ύλη στα φροντιστήρια. Θεωρούμε ότι δεδομένων και των μέτρων για την πανδημία που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, οι εξετάσεις ανά τετράμηνο πρέπει να καταργηθούν ή τουλάχιστον να ανασταλούν για τη φετινή χρονιά. Η ύλη πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί άμεσα», σημειώνεται.

Θεωρούμε, συνεχίζει η ΠΣΕΜ, απαράδεκτο το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε για την τηλεκπαίδευση, καθώς θα μετατρέψει τα μαθήματα σε reality show, αφού υπάρχει θέμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των καθηγητών. Επισημαίνει ότι η τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να γίνουν με όσο το δυνατό πιο σύγχρονα μέσα τα μαθήματα, αλλά να μπορούν και τα σχολεία να λειτουργήσουν σε περίπτωση καραντίνας. Οι υπολογιστές στα περισσότερα σχολεία είναι πολύ παλιοί, ενώ ακόμα δεν έχει ενισχυθεί το wifi στα σχολεία. Σε άλλη παρατήρηση, η ΠΣΕΜ σημειώνει ότι σε κάποια σχολεία οι μαθητές δεν έχουν πάρει όλα τα βιβλία για τα μαθήματα τους. «Δυστυχώς αυτό συμβαίνει κυρίως στις Τεχνικές Σχολές γεγονός που προβληματίζει. Άμεσα όλοι οι μαθητές να προμηθευτούν βιβλία. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν σχολεία δύο ταχυτήτων», προστίθεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

#PoliticsBlog Το νέο εύρημα του Οδυσσέα και οι σαμπάνιες του Νικόλα

«Αυτά συμβαίνουν στον πολιτικό μικρόκοσμο της ημικατεχόμενης Κύπρου εν έτει 2021.»
Leon  |  13:09

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση