ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΣΕΜ: Μαθητές έμειναν εκτός τάξης εξαιτίας της διαρροής των θεμάτων

Το Υπουργείο πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι εξετάσεις τετραμήνων πρέπει να καταργηθούν τώρα!, αναφέρει η ΠΣΕΜ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αναφορικά με τη διαρροή των θεμάτων του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών της Γ Λυκείου. Πολλοί μαθητές έμειναν εκτός τάξης αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία φιάσκο, αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΣΕΜ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η υπόθεση διαρροής των θεμάτων των εξετάσεων των Νέων Ελληνικών λίγο πριν την έναρξη των Εξετάσεων Τετραμήνων, αποτελεί ένα απαράδεκτο θλιβερό περιστατικό, το οποίο θέτει σε κίνδυνο το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας είναι βαρύτατα εκτεθειμένο. Ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει οι εξετάσεις σήμερα στις 10:30, διέκοψαν με οδηγίες τους την εξέταση βγάζοντας τους μαθητές έξω από τις τάξεις, καθότι το δοκίμιο όπως ενημέρωσαν φαίνεται να είχε διαρρεύσει.

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Παιδείας και ζητήσαμε όπως οι σημερινές εξετάσεις αναβληθούν, αφού το περιστατικό αυτό αναπόφευκτα προκάλεσε αναστάτωση, ταλαιπωρία αλλά και περισσότερο άγχος σε όλους τους μαθητές. Το ΥΠΑΝ ετσιθελικά αποφάσισε όπως αφήσει τους μαθητές στις τάξεις και στο περίμενε για ακόμα μια ώρα, μέχρι να έρθει νέο γραπτό, ώστε να επαναρχίσει η εξέταση στις 11:30, φορτώνοντας τους αμφιβολίες, άγχος και περισσότερη πίεση. Πολλοί συμμαθητές μας, δικαιολογημένα αποφάσισαν μετά από αυτό το απαράδεκτο γεγονός να μείνουν εκτός της τάξης, αρνούμενοι να συμμετέχουν σε μια διαδικασία φιάσκο. Ως ΠΣΕΜ προειδοποιούμε ότι ΔΕΝ θα ανακτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια στοχοποίησης ή τιμωρίας για αυτούς τους συμμαθητές μας.

Την ίδια στιγμή, σημειώνουμε πως αν το ΥΠΑΝ γνώριζε πριν την έναρξη των εξετάσεων για το συγκεκριμένο περιστατικό, τότε εκτός από εκτεθειμένο είναι και επικίνδυνο.

Η ευθύνη για αυτή την απόφαση βαραίνει τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος συνεχίζει να επαναλαμβάνει εαυτόν, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον των μαθητών. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα ως προς το ότι οι εξετάσεις τετραμήνων είναι μια αποτυχημένη, αντιπαιδαγωγική διαδικασία η οποία θυματοποιεί τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών/τριών επηρεάζοντας αρνητικά, όχι μόνο την εκπαίδευση αλλά και την ψυχική και συναισθηματική υγεία τους.

Το Υπουργείο πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι εξετάσεις τετραμήνων πρέπει να καταργηθούν τώρα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση