ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΣΕΜ: Ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα την Τετάρτη

«Η ανάγκη να κλιμακώσουμε τα μέτρα προκύπτει λόγω της απουσίας ουσιαστικού διαλόγου και της υποβάθμισης του ρόλου του μαθητικού κινήματος από το Υπ. Παιδείας»

Newsroom K

Σε ολοήμερη απόχη από τα μαθήματα τους κατέρχονται την ερχόμενη Τετάρτη οι μαθητές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ανάγκη να κλιμακώσουμε τα μέτρα προκύπτει όχι από την «απόλυτη» στάση μας ή από την επιθυμία μας να χάνουμε μαθήματα όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν στην κοινωνία αλλά λόγω της απουσίας ουσιαστικού διαλόγου και της υποβάθμισης του ρόλου του μαθητικού κινήματος από το Υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ:

Ως ΠΣΕΜ μετά το καθολικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 29ης Ιανουαρίου υπέρ της κλιμάκωσης των μέτρων ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο έχουμε την υποχρέωση να ανακοινώσουμε τον τρόπο υλοποίησης της θέλησης της πλειοψηφίας των μαθητών.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε κάποια πράγματα για να σταματήσουν κάποιοι να μας κατηγορούν ως «απόλυτους». Εδώ και τρία χρόνια το οργανωμένο μαθητικό κίνημα εκφράζει τη σταθερή του θέση ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Με δημοψηφίσματα, συλλογή υπογραφών, συνεδριακές θέσεις, ψηφίσματα επαρχιακών συνδιασκέψεων αλλά και με μεγάλη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή, το Υπουργείο Παιδείας και το Προεδρικό Μέγαρο.

Η ανάγκη να κλιμακώσουμε τα μέτρα προκύπτει όχι από την «απόλυτη» στάση μας ή από την επιθυμία μας να χάνουμε μαθήματα όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν στην κοινωνία αλλά λόγω της απουσίας ουσιαστικού διαλόγου και της υποβάθμισης του ρόλου του μαθητικού κινήματος από το Υπουργείο Παιδείας.

Τελευταία απόδειξη αυτής της στάσης του Υπουργείο είναι οι τοποθετήσεις του ίδιου του Υπουργού Παιδείας. Στη συνάντηση μας με τον κ. Προδρόμου μεταφέραμε προφορικά τη θέση και τις εισηγήσεις μας για τον τρόπο αξιολόγησης του μαθητή. Ο Υπουργός άκουσε τις θέσεις μας και διαβεβαίωσε ότι θα μας καλέσει σε διάλογο εντός Ιανουαρίου για να καταθέσουμε τις εισηγήσεις μαζί με τους άλλους φορείς. Ο Υπουργός όχι μόνο δεν μας κάλεσε αλλά σε αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις του τον Ιανουάριο ανέφερε ότι θα κάνει «διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς» αγνοώντας το μαθητικό κίνημα, αγνοώντας ότι οι πιο άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτή τη διαδικασία είναι οι μαθητές. Άρα όσοι θέλουν να ρίξουν ευθύνες για τη στάση των μαθητών ας ρωτήσουν καλύτερα στο Υπουργείο.

Έχοντας αυτά υπόψη και ιδιαίτερα ακολουθώντας την άποψη που εξέφρασε η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών καλούμε σε ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου. Ας μας λάβουν επιτέλους υπόψη. Ας καταλάβουν πως δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από ένα σχολείο της κριτικής σκέψης και της ολόπλευρης μόρφωσης. Κανένας μαθητής στο σχολείο την Τετάρτη για να μην θυματοποιηθεί ούτε ένας συμμαθητής μας. ΟΛΟΙ για ΕΝΑ και ΕΝΑΣ για ΟΛΟΥΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση