ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΣΕΜ: Ζητά από ΥΠΠΑΝ την ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης για τις Παγκύπριες

Επαναλαμβάνει ότι η ύλη πρέπει να αναθεωρηθεί και να μειωθεί άμεσα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Να καθοριστεί και να ανακοινωθεί η εξεταστέα ύλη για τις Παγκύπριες η οποία να είναι μειωμένη, καθώς και να γίνει άμεση συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας για να ανακοινωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ημερομηνία των παγκυπρίων (όσον αφορά την εισαγωγή μαθητών στα ελληνικά πανεπιστήμια), ζητά με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου, η ΠΣΕΜ.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι η πανδημία που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς σε όλες τις γωνιές του πλανήτη δεν άφησε ανεπηρέαστη και την κυπριακή εκπαίδευση.

«Με την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων δημιουργήθηκαν αλυσιδωτά προβλήματα. Για αυτό το λόγο απευθυνόμαστε κοντά σας με την παρούσα επιστολή για να παραθέσουμε τις θέσεις του οργανωμένου μαθητικού κινήματος για μέτρα που θεωρούμε απαραίτητα να ληφθούν για να στηριχτούν οι συμμαθητές μας και οι οικογένειες τους», προσθέτει.

Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση, η ΠΣΕΜ επαναλαμβάνει ότι εκ πρώτης την θεωρούν ως ορθό μέτρο με την προϋπόθεση ότι όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα μέσα (γρήγορο internet, ηλεκτρονικό υπολογιστή ή tablet).

«Για αυτό πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παρασχεθεί από το κράτος δωρεάν σύνδεση internet και εξασφάλιση υπολογιστή ή tablet για μαθητές ή εκπαιδευτικούς που δεν έχουν, για να μην αποκλείονται από την εκπαίδευση αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», σημειώνει.

Όσον αφορά τις παγκύπριες εξετάσεις, η ΠΣΕΜ επαναλαμβάνει ότι η ύλη πρέπει να αναθεωρηθεί και να μειωθεί άμεσα.
«Επίσης εισπράττουμε καθημερινά το άγχος των τελειόφοιτων συμμαθητών μας σχετικά με το πότε θα διεξαχθούν, και με ποια ύλη, οι παγκύπριες εξετάσεις», προσθέτει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα ότι οι οικογένειες των μαθητών επωμίζονται τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

«Με βάση το πιο πάνω θεωρούμε ότι με νομοθετική ρύθμιση πρέπει να επιστραφούν τα λεφτά που πλήρωσαν οι τελειόφοιτοι μαθητές για τις παγκύπριες εξετάσεις. Αναμένουμε με ιδιαίτερη ανησυχία αποφάσεις που θα αφορούν την Α’ και Β’ Λυκείου, και όχι μόνο τους τελειόφοιτους. Επίσης θεωρούμε ότι πρέπει να καθοριστεί και να ανακοινωθεί εξεταστέα ύλη η οποία να είναι και αυτή μειωμένη», προσθέτει.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι πρόβλημα δημιουργήθηκε και με τις οργανωμένες εκδρομές για την Α’ Λυκείου στην Ελλάδα.

«Θεωρούμε ότι με νομοθετική ρύθμιση πρέπει να αποζημιωθούν οι μαθητές που θα συμμετείχαν στις εκδρομές. Αρκετοί συμμαθητές μας είναι εγγεγραμμένοι στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και έχουν προπληρώσει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων. Θεωρούμε ότι πρέπει να βρεθεί συνολική λύση αναλόγως των αποφάσεων για το σύνολο της ακαδημαϊκής χρονιάς. Σε περίπτωση που χαθούν μαθήματα πρέπει να αποζημιωθούν», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X