ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Rapid test στα σχολεία - Προς PCR στα Πανεπιστήμια

Στα σχολεία θα περιοδεύει συνεργείο για δωρεάν τεστ για τους μαθητές κι όχι για τους εκπαιδευτικούς, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με rapid test θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, όπως ανέφερε στο «Τρίτο Πρόγραμμα» του ΡΙΚ ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου. Ωστόσο, στα Πανεπιστήμια ενδεχομένως να χρειάζεται η προσκόμιση PCR από τους φοιτητές

Σε δηλώσεις του στο κρατικό Ραδιόφωνο, ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως το rapid test πρέπει να είναι 72 ωρών και εφόσον διαφοροποιηθεί η κατάσταση το Υπουργείο Υγείας δεν αποκλείει να αραιώσει τη συχνότητα διενέργειας των τεστ.

Στα σχολεία όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας, θα περιοδεύει συνεργείο για δωρεάν τεστ για τους μαθητές κι όχι για τους εκπαιδευτικούς. Εξήγησε πως το πρωτόκολλο είναι έτοιμο εδώ και καιρό αλλά δεν έχει σταλθεί στα σχολεία λόγω του ότι ενδεχομένως να υπάρξουν παρατηρήσεις από την επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας οι οποίες θα ενσωματωθούν. 

Αναφορικά με τα Πανεπιστήμια ο κ. Προδρόμου είπε πως το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην προσκόμιση PCR από τους φοιτητές για το λόγο ότι δεν θα υπάρχει το μέτρο της απόστασης.

Ο Υπουργός Παιδείας για τη χρήση μάσκας στα δημοτικά σχολεία τόνισε πως υπάρχει ισχυρή σύσταση των ειδικών αλλά δεν έχει γίνει υποχρεωτική.

Για τα μονοθέσια θρανία, ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί πενήντα χιλιάδες στις σχολικές αίθουσες ενώ αναμένεται κι άλλα για την επαρχία Λεμεσού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση