ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρητορική μίσους στους νέους λόγω εξωτερικής εμφάνισης και οικονομικής κατάστασης

Αυτά φαίνεται να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που έδειξε η έρευνα σε φοιτητές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η εξωτερική εμφάνιση και η οικονομική κατάσταση, φαίνεται να αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία για τη ρητορική μίσους μεταξύ των νέων ανθρώπων στην Κύπρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης δραστηριοτήτων του ερευνητικού προγράμματος Erasmus + MATE.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα μέσω του τμήματος Δημόσιας Επικοινωνίας, κύριος στόχος της πρώτης περιόδου ήταν ο εντοπισμός των συνηθέστερων μορφών ρητορικής μίσους διαδικτυακά (online) και στη καθημερινή ζωή (offline) στις έξι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, την Κύπρο, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Σουηδία.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, σε δείγμα 217 φοιτητών, οι συνηθέστερες μορφές ρητορικής μίσους μεταξύ των νέων ανθρώπων στην Κύπρο, είναι η φυλή και εθνότητα, η εξωτερική εμφάνιση, η κοινωνικοοικονομική τάξη και οι πολιτικές θέσεις.

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, προστίθεται, τα περιστατικά ρητορικής μίσους στην καθημερινότητα τον φοιτητών εκτός διαδικτύου, είναι συχνότερα σε σύγκριση με το όταν βρίσκονται στο διαδίκτυο, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι φοιτητές θεωρούν πως με τη χρήση ρητορικής μίσους "εκφράζονται ελεύθερα".

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα άτομα ψηλού εισοδηματικού επιπέδου, ανεξαρτήτως φυλής και σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι λιγότερο πιθανόν να δεχτούν ρητορική μίσους.

Το πρόγραμμα ΜΑΤΕ υλοποιείται στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων Erasmus+ με συντονιστή την MMC Κύπρου και στοχεύει στην ανάπτυξη διαπολιτισμικών δεξιοτήτων για ημεδαπούς και αλλοδαπούς φοιτητές και στην καταπολέμηση των διακρίσεων και της ρητορικής μίσους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X