ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:07
 

Σε εγρήγορση για λήψη δυναμικών μέτρων καλεί η ΠΣΕΜ

Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ μαθητών και Υπουργείου Παιδείας όπως διαφάνηκε στη μεταξύ τους συνάντηση

Newsroom K

Για πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ των μαθητών και του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα των τετραμήνων κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΠΣΕΜ, με αφορμή τη συνάντηση που είχε την Τρίτη (05/11) η οργάνωση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη. Μέσα από το διάλογο διαφάνηκε το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών, την ίδια στιγμή που η οργάνωση των μαθητών καλεί σε εγρήγορση για εξαγγελία δυναμικών μέτρων.

Όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, κατά τη συνάντηση μετέφερε στον Υπουργό την κάθετη διαφωνία των μαθητών με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και τα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή «του αντιπαιδαγωγικού μέτρου των εξετάσεων ανά τετράμηνο» όπως τονίζεται χαρακτηριστικά . Όπως επισημαίνουν οι μαθητές στην ανακοίνωση τους, με τη νέα μορφή αξιολόγησης αυξάνεται το άγχος στους μαθητές, τη στιγμή που ενισχύεται η βαθμοθηρία και η παραπαιδεία.

Προστίθεται παράλληλα πως έθεσαν στον Υπουργό ζήτημα κατάργησης της νομοθεσίας, ενδεχόμενο που ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά επιμένοντας στην εφαρμογή του μέτρου. Ως εκ τούτου όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ «καλούμε τους μαθητές να είναι σε εγρήγορση καθώς είμαστε πανέτοιμοι για να ανακοινώσουμε δυναμικά μέτρα μέχρι να καταργηθεί το εγκληματικό αυτό μέτρο».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι τα προβλήματα προκύπτουν από την μη εφαρμογή των εγκυκλίων από τους καθηγητές, άποψη την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η οργάνωση των μαθητών, υποστηρίζοντας ότι «όλα τα προβλήματα προκύπτουν από την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, καθώς όλη η αξιολόγηση περιστρέφεται γύρω από την προετοιμασία για τις εξετάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X