ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σωκράτους: Σε εξέλιξη ο διάλογος για αξιολόγηση μαθητή

Στόχος να καταλήξουμε σε μια πρόταση η οποία να μπορεί να υποβληθεί στην Επιτροπή, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος εμπλεκόμενων φορέων για την αξιολόγηση του μαθητή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους.

Όπως είπε, «βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με άλλους φορείς, όπως η ΟΛΤΕΚ, οι οργανωμένοι γονείς, οι μαθητές και ο Σύνδεσμος Διευθυντών, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια πρόταση, η οποία να υποβληθεί στην Επιτροπή για την αξιολόγηση του μαθητή και στον Υπουργό Παιδείας».

Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, κατά την οποία η Οργάνωση εξήγησε τις θέσεις της σε διάφορα ζητήματα που την απασχολούν, ενώ από πλευράς Υπουργείου παρουσιάστηκαν τα αναπτυξιακά έργα του 2019.

Όσον αφορά την αξιολόγηση του μαθητή και τον θεσμό των τετραμήνων, ο κ. Σωκράτους είπε ότι επανέλαβαν στον Υπουργό Παιδείας τη διαφωνία τους, μεταξύ άλλων, για τη διπλή εξεταστική περίοδο και την τραγική συρρίκνωση του διδακτικού χρόνου και τον ενημέρωσαν για τον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με άλλους φορείς, όπως οι γονείς και οι μαθητές, προκειμένου να υπάρξει κατάληξη σε μια πρόταση, η οποία να υποβληθεί στην Επιτροπή για την αξιολόγηση του μαθητή και ασφαλώς στον Υπουργό Παιδεία και Πολιτισμού.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του διαλόγου στη ΜΕΠΕΥ, που διασυνδέεται άμεσα με το θέμα της στελέχωσης της επόμενης σχολικής χρονιάς, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι η Οργάνωση ξεκαθάρισε ότι τα θέματα αυτά θα έπρεπε να ήταν ήδη κλειστά και ότι η Οργάνωση δεν προτίθεται να προχωρήσει στη συζήτηση των άλλων θεμάτων, τα οποία έχουν ανοίξει και είναι πάρα πολλά, αν δεν κλείσει το κεφάλαιο ΜΕΠΕΥ.

Είπε, παράλληλα, ότι πέρα από τα πιο πάνω θέματα στη συνάντηση αναδείχτηκαν από την ΟΕΛΜΕΚ και κάποια άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα κάποια προβλήματα στον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τις ανεξετάσεις της Γ´ Λυκείου.

«Επίσης, επιδώσαμε στον Υπουργό», συμπλήρωσε ο κ. Σωκράτους, «τις αποφάσεις της τελευταίας Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών μας Αντιπροσώπων για μια σειρά από ζητήματα».

«Από πλευράς του, ο κ. Υπουργός έδωσε οδηγίες στον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης να προχωρήσει σε ρύθμιση κάποιων ζητημάτων (ECDL, προγραμματισμός αντεξετάσεων Γ' Λυκείου, έρευνα για την επικινδυνότητα στα εργαστήρια κ.λπ.)», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο υποβοηθητικές είναι αυτές οι συναντήσεις, ο κ. Σωκράτους ανέφερε ότι αυτές οι συναντήσεις μπορούν να βοηθήσουν, ούτως ώστε να επιλύονται κάποια από τα προβλήματα της σχολικής καθημερινότητας, αλλά και για να γίνεται μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από ζητήματα που αφορούν εκπαιδευτικές πολιτικές.

Σε ερώτηση για το πού βρίσκεται ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα των τετραμήνων, ο κ. Σωκράτους είπε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς καταθέτουν τις απόψεις τους, όπως είχε συμφωνηθεί σε πρόσφατη συνάντησή τους.

«Θα περιμένουμε να μας αποστείλουν σήμερα όλοι οι φορείς τις θέσεις τους και μετά θα γίνει μια κωδικοποίηση των θέσεων, ακριβώς, για να βρούμε το κοινό έδαφος με στόχο να οικοδομήσουμε εκείνη την πρόταση, που θα δώσουμε στην Επιτροπή Αξιολόγησης του μαθητή και στον Υπουργό, προσβλέποντας στην επίλυση του προβλήματος», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το Σχέδιο Αξιολόγησης του μαθητή, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, στις 09:00.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X