ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:28
 

Νέα διαμάχη υπ. Παιδείας- εκπαιδευτικών οργανώσεων

Διαφωνούν σε εξετάσεις τετραμήνων, αριθμό θέσεων στην εκπαίδευση και προτεινόμενες αλλαγές Χαμπιαούρη οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Δεν λέει να σταματήσει με τίποτα η κόντρα στο χώρο της Παιδείας καθώς από την περασμένη Δευτέρα έχει ξεκινήσει μια νέα αντιπαράθεση. Συγκεκριμένα μετά από την συνάντηση που είχαν τη περασμένη Δευτέρα ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με τον Κώστα Χαμπιαούρη για το θέμα στελέχωσης των σχολείων μέσω γραπτής ανακοίνωσης τόνιζαν ότι ο υπουργός Παιδείας είναι προκλητικός και απαράδεκτος γεγονός που όπως υποστήριξαν οδηγεί την παιδεία σε μετωπική σύγκρουση.

Μάλιστα όπως σημείωναν στην ανακοίνωση τους οι προφορικές προτάσεις που έθεσε ο Υπουργός Παιδείας αιφνιδιαστικά και απρόκλητα ενώπιον των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, με πρόσχημα τον εξορθολογισμό της αξιοποίησης του εκπαιδευτικού προσωπικού, υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τη στιγμή που το Εκπαιδευτικό Σύστημα βρίσκεται σε τροχιά εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Ταυτόχρονα, οι συγκεκριμένες προτάσεις χαρακτηρίζονται από έλλειψη σοβαρής τεκμηρίωσης και έγιναν στη βάση στοιχείων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επισήμαιναν δε ότι δε πρόκειται να αποδεχθούν τετελεσμένα που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση προειδοποιώντας για δυναμική αντίδραση σε περίπτωση που υιοθετούνταν οι θέσεις του Υπουργού Παιδείας.

Αντίδραση για τις νέες θέσεις

Η Εκφρασθείσα θέση των εκπαιδευτικών οργανώσεων φαίνεται ωστόσο να μην άλλαξε την θέση του υπουργείου Παιδείας με τον Κώστα Χαμπιαούρη να θέτει στην σημερινή συνεδρία του υπουργικού Συμβουλίου προτάσεις μέσα από τις οποίες πιστεύετε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός στην αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Παράλληλα κατά την σημερινή του συνεδρία το υπουργικό αποφάσισε και την έγκριση 159 νέες θέσεις εκτός από τις αντικαταστάσεις των όσων θα αφυπηρετήσουν από την εκπαίδευση με τον αριθμό ωστόσο να φαίνεται να μην αφήνει ικανοποιημένες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις οι οποίες αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός θα έπρεπε να ξεπερνά τις 350 θέσεις.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του ΓΓ της ΠΟΕΔ μέσω ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook;

 Διαφωνία και στα τετράμηνα

Ένα άλλο σημαντικό θέμα στο οποίο φαίνεται να υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων. Καθώς αν και καταβλήθηκαν προσπάθειες για να βρεθεί κοινή συνισταμένη για διεξαγωγή τους από την νέα σχολική χρονιά αυτό φαίνεται να μην καταστεί δυνατόν. Καθώς όπως φαίνεται σχηματίζεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για αναστολή ενός έτους.

Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του υπουργού Παιδείας σήμερα ενώπιον της επιτροπής Παιδείας της βουλής ο οποίος δήλωσε ότι σε αυτή την προσπάθεια έχουν μείνει μόνοι τους αφού παρά τις όποιες αλλαγές έχουν κάνει μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα η όποια προσπάθεια για συναίνεση από δική τους πλευράς να πέφτει στο κενό.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής έγγραφό με εισηγήσεις με στόχο να δοθεί από την βουλή η ευκαιρία να εφαρμόσει τις εξετάσεις τετραμήνων από την πρώτη λυκείου με στόχο να μπορεί να υπάρξει ανατροφοδότηση, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση του δημόσιου σχολείου. Πρόταση η οποία δεν βρήκε εκ νέου σύμφωνη την ΟΕΛΜΕΚ η οποία παραμένει στην θέση για αναστολή των εξετάσεων, ζητώντας ταυτόχρονα όπως ανοίξει άμεσα ο φάκελος για την αξιολόγηση του μαθητή για να λυθεί οριστικά το όλο ζήτημα προτού προχωρήσουν οι εξετάσεις.

Το έγγραφο με τις εισηγήσεις του Κώστα Χαμπιαούρη για τις εξετάσεις τετραμήνων

Οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις που υπάρχουν από εκπαιδευτικές οργανώσεις σε όποιες αλλαγές επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, δείχνουν ότι οι επόμενοι μήνες στο χώρο αναμένονται καυτοί. Αφού όπως φανερώνουν και τα τελευταία γεγονότα τα εμπλεκόμενα μέρη συνεχίζουν να κρατούν τις δικές τους θέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X