ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο πλευρό των μαθητών η ΟΕΛΜΕΚ

Με αφορμή την οδηγία του Υπουργείου προς τα σχολεία να μηδενίζουν τα διαγωνίσματα όσων μαθητών συμμετέχουν στην απεργία

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μηδενίζει τα διαγωνίσματα χωρίς το δικαίωμα επαναληπτικού γραπτού για όσους μαθητές ακολουθήσουν το κάλεσμα της ΠΣΕΜ και απέχουν από τα μαθήματα τους κατά την 4ωρη αποχή της Πέμπτης (28/11) ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα. Για το συγκεκριμένο θέμα αντιδρά έντονα και η ΟΕΛΜΕΚ η οποία συνταυτίζεται με τους μαθητές και στρέφει τα πυρά της προς το Υπουργείο.

Η οργάνωση των καθηγητών καταδικάζει την απόφαση του Υπουργείου, το οποίο με ανακοίνωση την Τετάρτη καλεί τις Διευθύνσεις των σχολείων όπως βαθμολογήσουν με μονάδα, χωρίς το δικαίωμα επαναληπτικού γραπτού, όσους μαθητές θα χάσουν γραπτή αξιολόγηση συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία που διοργανώνει το επίσημο συνδικαλιστικό τους όργανο, η ΠΣΕΜ.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί παράλληλα το Υπουργείο να αποσύρει το συγκεκριμένο σημείωμα, αφού το μόνο που θα επιτύχει είναι να προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις και να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα.

Σημειώνεται πως μετά τη γνωστοποίηση της συγκεκριμένης οδηγίας από το Υπουργείο, η «Κ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΣΕΜ Γιάννη Λαπήθιο ο οποίος αναφέρθηκε σε «τεχνάσματα και τακτικές εκφοβισμού του μαθητικού κινήματος» εκ μέρους του Υπουργείου, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα μέτρο δεν πρόκειται να μας εμποδίσει από το να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για κατάργηση του αντιπαιδαγωγικού μέτρου των τετραμήνων».

Από την πλευρά του Υπουργείου ο εκπρόσωπος Τύπου Σπύρος Αντωνέλλος ανέφερε στην «Κ» πως πρόκειται απλά για εφαρμογή των Κανονισμών και τίποτα περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση