ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχολεία: Πόσοι σχολικοί συνοδοί παραχωρήθηκαν φέτος

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Παιδείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το θέμα των σχολικών συνοδών απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την Πρώτη Λειτουργό Ειδικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση, Ζωή Πολυδώρου, το θέμα της Ειδικής Αγωγής αποτελεί το πιο «φλέγον» ζήτημα στο Υπουργείο και είναι γι’ αυτό το λόγο που η κα Αθηνά Μιχαηλίδου εξήγγειλε διάλογο που θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, με τη σχετική πρόσκληση να έχει ήδη σταλεί προς όλους τους φορείς για κατάθεση απόψεων. Μάλιστα την έναρξη αυτού του διαλόγου θα την κάνει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε σχέση με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για παραχώρηση συνοδού, η κα Πολυδώρου είπε ότι παρουσιάζονται ανάγκες καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και διευκρίνισε πως όταν το Υπουργείο παραλάβει απόφαση από την επαρχιακή επιτροπή που δικαιολογεί το αίτημα για παραχώρηση συνοδού, τότε το Υπουργείο εφαρμόζει τη συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι ουδέποτε υπήρξε άρνηση υλοποίησης κάποιας απόφασης.

Αναφορικά με τον αριθμό των συνοδών, φέτος έγιναν 96 πρόσθετες προσλήψεις – 36 στη Μέση και 60 στην Δημοτική Εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, οι συνοδοί στη Μέση Εκπαίδευση ανέρχονται φέτος στους 363. Σύμφωνα με την κα Πολυδώρου, στη Μέση Εκπαίδευση, τη σχολική χρονιά 2021-2022 οι συνοδοί ανέρχονταν στους 314 και τη χρονιά 2022-23 στους 340. Στη Δημοτική Εκπαίδευση, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής ο Γενικός Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ανδρέας Θεοδωρίδης, ο αριθμός των συνοδών φέτος φτάνει τους 933.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση