ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:34
 

Συνάντηση εκπαιδευτικών για το θέμα των κλιματιστικών στα σχολεία

Ο συντονισμός έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κοινή συνάντηση, με στόχο τον συντονισμό και την κοινή δράση όσον αφορά το θέμα της εγκατάστασης κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας, θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι το ΔΣ της Οργάνωσης εξέτασε τα τελευταία σοβαρά περιστατικά παρεμβάσεων πολύ μικρής μερίδας συνδέσμων γονέων και μεμονωμένων γονιών στο έργο του σχολείου, τα οποία ήταν αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το τελευταίο διάστημα και οδήγησαν στο δημόσιο διασυρμό εκπαιδευτικών.

«Η διερεύνηση καταγγελιών θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις υπάρχουσες νενομισμένες διαδικασίες. Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να απαιτεί από όλους όσους θέλουν να καταγγείλουν κάτι ή να εκφράσουν παράπονα για εκπαιδευτικούς, να το πράττουν επώνυμα και μέσα από σωστές διαδικασίες, οι οποίες διαφυλάσσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, η Οργάνωση θεωρεί αδικαιολόγητη την παραβίαση του χρονοδιαγράμματος που αφορά στη νομοθεσία μεταθέσεων, μετακινήσεων, αποσπάσεων και διορισμών, που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη και ελλιπή στελέχωση των σχολείων», προσθέτει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πιο πάνω γεγονότα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των μελών με ψηφοφορία, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 μέχρι τις 15:00, να εισηγηθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των μελών, την πραγματοποίηση μονόωρης στάσης εργασίας, τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, την πρώτη διδακτική περίοδο, να ζητήσει εξουσιοδότηση από τις Γενικές Συνελεύσεις των μελών της ΠΟΕΔ, για λήψη δυναμικών μέτρων, μη αποκλεισμένων και απεργιακών, σε περίπτωση που συνεχιστεί το φαινόμενο των παρεμβάσεων στα σχολεία και του διασυρμού εκπαιδευτικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε, επίσης, να ζητήσει εξουσιοδότηση από τις Γενικές Συνελεύσεις των μελών, για λήψη δυναμικών μέτρων, μη αποκλεισμένων και απεργιακών για διεκδίκηση του δικαιώματος των μαθητών και εκπαιδευτικών να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με την εγκατάσταση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε, παράλληλα, να εισηγηθεί και άλλες δράσεις για τα πιο πάνω θέματα, τις οποίες θα καταθέσει στη συνάντηση των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, που θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, με στόχο τον συντονισμό και την κοινή δράση.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει, τέλος, ότι θα ζητηθεί συνάντηση από την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής για μελέτη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και ανάληψη κοινών δράσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X