ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συναντήθηκε με τη Γραμματεία της ΠΟΕΔ η Υπ. Παιδείας

Αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τη Γραμματεία

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

H Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου είχε σήμερα, στο Υπουργείο, συνάντηση με την Πρόεδρο και τα μέλη της Γραμματείας της ΠΟΕΔ, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες με βασικούς εταίρους και εμπλεκόμενους φορείς στην εκπαίδευση.

Κατά τη συνάντηση, έγινε μια αρχική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα που αποτελούν προτεραιότητες για την ΠΟΕΔ, μεταξύ των οποίων η στελέχωση των σχολικών μονάδων, η αξιολόγηση των μαθητών/τριών στη δημοτική εκπαίδευση, η επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης και η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ότι γνώμονας των οποιωνδήποτε αποφάσεων πρέπει να είναι η παιδαγωγική στήριξη των μαθητών και μαθητριών καθώς και η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών. Η καθημερινή εμπειρία των εκπαιδευτικών στα σχολεία, πρόσθεσε η Υπουργός Παιδείας, όπως και οι εισηγήσεις τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στη διαμόρφωση των πολιτικών που υιοθετεί το Υπουργείο. Μέσα από τον διάλογο, σημείωσε, τόσο με τους εκπαιδευτικούς όσο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εταίρους μας στην εκπαίδευση, μπορούν να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις προς όφελος των μαθητών και μαθητριών μας.

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε ότι επιδίωξή της είναι η θεσμοθέτηση αυτών των συναντήσεων με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι οποίες αναντίλεκτα αποτελούν έναν από τους βασικούς εταίρους του Υπουργείου σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται για αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και για βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση