ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τα λεωφορεία - Τι θα γίνει με τις απουσίες μαθητών

Τι ανέφερε η Υπουργός Παιδείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Δώσαμε οδηγίες ώστε να στηριχθούν τα παιδιά που αποδεδειγμένα έρχονται στο σχολείο με λεωφορεία, για να μη τους δοθούν οι απουσίες», ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου σχετικά με την ταλαιπωρία που υπόκεινται για δεύτερη μέρα οι μαθητές μετά την ακινητοποίηση των λεωφορείων που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας για την αυτόματη πυρόσβεση στη μηχανή του οχήματος.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», η Υπουργός είπε «μαζέψαμε κάποια στοιχεία χθες, φαίνεται πως μπορούμε εύκολα να δούμε ποια παιδιά είναι κάτοχοι κάρτας που κινούνται με τα λεωφορεία, οπότε θα δούμε και σήμερα και αύριο την κατάσταση. Οι απουσίες δεν θα μπαίνουν τις πρωινές ώρες, ειδικά σε μαθητές που όντως κινούνται με λεωφορεία γιατί μία μερίδα παιδιών πάντα εκμεταλλεύεται την κατάσταση». Συνεχίζοντας η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε, «η εικόνα που έχουμε είναι ότι πολύ πιο σύντομα από ότι αναμέναμε θα επιλυθεί το όλο πρόβλημα και ότι σταδιακά θα έχουμε βελτίωση μέρα με τη μέρα, με περισσότερα λεωφορεία».

Όσον αφορά τις σκέψεις για εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τα λεωφορεία, η Υπουργός δήλωσε, «δεν θα χρειαστεί πιστεύω, ήταν ένα ακραίο σενάριο, είπαμε εάν παραταθεί πολύ θα πρέπει να σκεφτούμε και τέτοιους τρόπους. Παρόλα αυτά θεωρώ πως δεν θα χρειαστεί».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση