ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζονται και διευρύνονται οι έλεγχοι για COVID-19 στα σχολεία

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως την περασμένη Παρασκευή διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συνολικά έξι Λύκεια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κινητές μονάδες συνεχίζουν δειγματοληπτικά τους ελέγχους σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό και σε μαθητές/μαθήτριες στα σχολεία παγκύπρια.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως την περασμένη Παρασκευή διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συνολικά έξι Λύκεια, τέσσερα στη Λευκωσία, ένα στη Λάρνακα και ένα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Τη Δευτέρα, 18 Μαΐου θα διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε εννέα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές παγκύπρια. Συγκεκριμένα, σε τρία Λύκεια στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό, ένα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, δύο στην Πάφο και σε μία Τεχνική Σχολή στη Λάρνακα.

Παράλληλα, κατά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την επιδημιολογική ομάδα την Παρασκευή αποφασίστηκε όπως οι δειγματοληπτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι, σχετικά με τη νόσο SARS-CοV-2 ξεκινήσουν τη Δευτέρα 18/5 και για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά Σχολεία, δηλαδή πριν από την έναρξη της φοίτησης των μαθητών/μαθητριών, την Πέμπτη, 21 Μαΐου.

Με βάση την απόφαση αυτή, προγραμματίστηκαν να διενεργηθούν έλεγχοι σε δύο Γυμνάσια, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό και σε δύο Δημοτικά σχολεία ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό.

Από την Τρίτη 19/5 το πρόγραμμα δειγματοληψιών θα επεκταθεί σε παγκύπρια βάση σε Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια.

Την Πέμπτη 21/5 και την Παρασκευή 22/5 θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη βάση προγράμματος που θα ανακοινωθεί στα σχολεία που επαναλειτουργούν.

Από βδομάδας θα λειτουργεί στο Υπουργείο ειδική ομάδα υποστήριξης των σχολείων για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην οργάνωση. Περιστατικά που αφορούν στις υγειονομικές συνθήκες να αναφέρονται στον Προϊστάμενο Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου. Οι Διευθυντές/τριες των σχολείων μπορούν να αναφέρουν τα όποια ζητήματα που αντιμετωπίζουν στα τηλ.: 22800965 και 22800989.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Θα υπάρχει σύνδεση με χώρους της πανεπιστημιούπολης συμπεριλαμβανομένων των εργαστήριων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X