ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζονται και διευρύνονται οι έλεγχοι για COVID-19 στα σχολεία

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως την περασμένη Παρασκευή διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συνολικά έξι Λύκεια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κινητές μονάδες συνεχίζουν δειγματοληπτικά τους ελέγχους σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό και σε μαθητές/μαθήτριες στα σχολεία παγκύπρια.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως την περασμένη Παρασκευή διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συνολικά έξι Λύκεια, τέσσερα στη Λευκωσία, ένα στη Λάρνακα και ένα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Τη Δευτέρα, 18 Μαΐου θα διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε εννέα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές παγκύπρια. Συγκεκριμένα, σε τρία Λύκεια στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό, ένα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, δύο στην Πάφο και σε μία Τεχνική Σχολή στη Λάρνακα.

Παράλληλα, κατά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την επιδημιολογική ομάδα την Παρασκευή αποφασίστηκε όπως οι δειγματοληπτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι, σχετικά με τη νόσο SARS-CοV-2 ξεκινήσουν τη Δευτέρα 18/5 και για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά Σχολεία, δηλαδή πριν από την έναρξη της φοίτησης των μαθητών/μαθητριών, την Πέμπτη, 21 Μαΐου.

Με βάση την απόφαση αυτή, προγραμματίστηκαν να διενεργηθούν έλεγχοι σε δύο Γυμνάσια, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό και σε δύο Δημοτικά σχολεία ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό.

Από την Τρίτη 19/5 το πρόγραμμα δειγματοληψιών θα επεκταθεί σε παγκύπρια βάση σε Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια.

Την Πέμπτη 21/5 και την Παρασκευή 22/5 θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη βάση προγράμματος που θα ανακοινωθεί στα σχολεία που επαναλειτουργούν.

Από βδομάδας θα λειτουργεί στο Υπουργείο ειδική ομάδα υποστήριξης των σχολείων για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην οργάνωση. Περιστατικά που αφορούν στις υγειονομικές συνθήκες να αναφέρονται στον Προϊστάμενο Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου. Οι Διευθυντές/τριες των σχολείων μπορούν να αναφέρουν τα όποια ζητήματα που αντιμετωπίζουν στα τηλ.: 22800965 και 22800989.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση