ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύντομα οι συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας με εκπαιδευτικές οργανώσεις

Ο Κ. Χαμπιαούρης αφού ευχαρίστησε την ΠΟΕΔ για την επιστολή που του απέστειλε, αναμένει το ίδιο και από ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θα καθοριστούν σύντομα οι συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης, σε δηλώσεις του την Πέμπτη (03/10).

Όπως είπε, με την ΠΟΕΔ, η οποία του έχει αποστείλει τις απόψεις της, εντός των ημερών θα γίνει συνάντηση. Αναμένει, σημείωσε, και από την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ τις δικές τους απαντήσεις για να προχωρήσουν και εκεί σε διάλογο.

«Ο διάλογος είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Εμείς είμαστε εδώ να δίνουμε λύσεις και να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και σύγκρουσης. Το Υπουργείο προχωρά, έχει όραμα, έχει συγκεκριμένους προσανατολισμούς, που πάντοτε έχουμε ως γνώμονα αυτό που συνήθως επαναλαμβάνω και είναι για μας ένα μότο, είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς πότε θα καθοριστεί το κρίσιμο ραντεβού με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή στα τέσσερα βασικά τους αιτήματα, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι σύντομα θα καθοριστεί και αυτό.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΠΟΕΔ. Μου έχει αποστείλει τις απόψεις της και εντός των ημερών θα γίνει συνάντηση και με την ΠΟΕΔ. Αντιλαμβάνεστε ότι θα ήταν για μένα δύσκολο, να δώσω απαντήσεις, για παράδειγμα τοποθέτηση κλιματιστικών, να πω τί σε μια συνάντηση; Τώρα που θα έχω τις απόψεις της επιστημονικής επιτροπής και θα μπορώ να ξέρω με ποιο τρόπο θα προχωρήσω, θα μπορώ να πω συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό είχαμε ζητήσει. Αλλά σύντομα θα γίνει και για όλα τα άλλα θέματα η συνάντηση με την ΠΟΕΔ και αναμένω ότι θα έχω και τις απαντήσεις από τις άλλες οργανώσεις, την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ, για να προχωρήσουμε και εκεί στο διάλογο», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι ουσιαστικά το ραντεβού θα κλείσει αφού υπάρχει έτοιμο υπόβαθρο και έτοιμες απαντήσεις στα όσα θα του θέσουν οι οργανώσεις, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι όσον αφορά τα κλιματιστικά, έχει συσταθεί συγκεκριμένη επιτροπή.

«Προχωράμε. Θα δούμε τα θέματα που έχουν θέσει. Θα τα πάρουμε ένα – ένα, και θα ξεκινήσει ο διάλογος ανά θέμα. Δε σημαίνει ότι θα βρεθούμε και θα συζητήσουμε όλα τα θέματα που υπάρχουν την ίδια ημέρα, για να μπορούμε να βγάζουμε και αποτέλεσμα και να προχωράμε», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση ότι στην μακροσκελή επιστολή της την Τετάρτη, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι το 95% του συνόλου των μελών της, την έχουν εξουσιοδοτήσει να εργαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα για την οριστική διευθέτηση του θέματος και αν κριθεί σκόπιμο να λάβει ακόμα και δυναμικά μέτρα για επίλυση του, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι «ο διάλογος είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Είναι δικαίωμα του καθενός να παίρνει τις εξουσιοδοτήσεις που θέλει από τα συλλογικά του όργανα. Εμείς είμαστε εδώ να δίνουμε λύσεις και να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και σύγκρουσης. Το ραντεβού θα γίνει. Το Υπουργείο προχωρά, έχει όραμα, έχει συγκεκριμένους προσανατολισμούς που πάντοτε έχουμε ως γνώμονα αυτό που συνήθως επαναλαμβάνω και είναι για μας ένα μότο, είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X