ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα επιδημιολογικά στοιχεία στα σχολεία - Πόσοι μαθητές απουσιάζουν

Δεν πρέπει να δίνεται βάση σε υπερβολές ή και αβάσιμες πληροφορίες που προβάλλονται από διάφορους αναρμόδιους παράγοντες, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στοιχεία για τα περιστατικά ή τις στενές επαφές περιστατικών κορωνοϊού στα σχολεία δίνει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να δίνεται βάση σε υπερβολές ή και αβάσιμες πληροφορίες που προβάλλονται από διάφορους αναρμόδιους παράγοντες. Διαβεβαιώνει επίσης ότι παρακολουθεί τα περιστατικά που σημειώνονται και ότι δίνονται οι ανάλογες οδηγίες.

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με δημόσιες συζητήσεις και πληροφορίες που δίνονται από διάφορες πηγές σχετικά με την κατάσταση των σχολείων σε σχέση με την πανδημία, το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ήταν καταγεγραμμένα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, στη Δημοτική Εκπαίδευση απουσίαζαν από τα σχολεία είτε ως κρούσματα είτε ως στενές επαφές, 903 μαθητές και μαθήτριες, δηλαδή ποσοστό 1,4% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού, στα Γυμνάσια απουσίαζαν από το σχολείο λόγω πανδημίας 591 μαθητές/μαθήτριες, δηλαδή ποσοστό 2,6% του συνόλου, ενώ σε Λύκεια/Τεχνικές Σχολές απουσίαζαν 427 μαθητές/μαθήτριες ή ποσοστό 2,0%.

Επομένως, σημειώνεται, «δεν πρέπει να δίνεται βάση σε υπερβολές ή και αβάσιμες πληροφορίες που προβάλλονται από διάφορους αναρμόδιους παράγοντες».

Το ΥΠΠΑΝ, διαβεβαιώνει ότι, «σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες παρακολουθεί τα περιστατικά που σημειώνονται και δίνονται οι ανάλογες οδηγίες».

«Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μαθητές/μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί πρέπει να ακολουθούν τις συστάσεις και οδηγίες που δίνονται από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και τη διεύθυνση του σχολείου», αναφέρεται.

Σημειώνεται ακόμα ότι σύμφωνα με τη σημερινή κατάσταση απουσίαζαν σε περιορισμό κατ’ οίκον είτε ως κρούσματα είτε ως στενές επαφές, 85 εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης και 37 εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης

«Μέσα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες το ΥΠΠΑΝ και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας καταβάλλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για να διορίζονται αμέσως αντικαταστάτες για τους εκπαιδευτικούς που απουσιάζουν», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του σχολικού έτους έχουν γίνει 1.993 συμβόλαια αντικατάστασης εκπαιδευτικών Δημοτικής και άλλα 1.098 συμβόλαια αντικατάστασης εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης.

Το ΥΠΠΑΝ, οι διευθύνσεις των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί και το γενικό προσωπικό των σχολείων καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων μέσα σε συνθήκες πανδημίας, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση