ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα μέτρα πιθανόν να αγγίξουν και τα σχολεία

Σκέψεις για κλείσιμο των Λυκείων σε Λεμεσό και Πάφο κάνει η Κυβέρνηση, με τις οριστικές αποφάσεις να ανακοινώνονται το βράδυ της Τετάρτης

Του Γιάννου Λύτρα

Την τελευταία στιγμή αναμένεται ότι θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν το βράδυ της Τετάρτης, καθώς από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Κυβέρνησης αναμένουν και τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού της τρέχουσας ημέρας. Ενώπιόν της η Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία φαίνεται να παρατηρεί μια σταθεροποίηση των αριθμών, παρά το γεγονός ότι τα νούμερα παραμένουν σε ψηλό επίπεδο. Από τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν το βράδυ, δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και η λειτουργία των σχολείων σε Λεμεσό και Πάφο, τις δύο επαρχίες όπου συγκεντρώνεται το υψηλότερο επιδημικό φορτίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί το κλείσιμο των Λυκείων σε Λεμεσό και Πάφο και να γίνει πλήρης στροφή στην τηλεκπαίδευση. Παράλληλα, υπάρχει προβληματισμός σε σχέση με το αν αυτό το μέτρο θα είναι καλό να εφαρμοστεί παγκύπρια, ωστόσο αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει το βράδυ της Τετάρτης, μετά από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το ενδεχόμενο κλείσιμο των Λυκείων δεν φαίνεται ότι προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό στην Κυβέρνηση, καθώς δεν αναμένεται να προκύψει ανάγκη για τους γονείς να παραμένουν στο σπίτι. Αυτό θα ίσχυε στην περίπτωση των Δημοτικών Σχολείων, που αφορούν παιδιά μικρότερων ηλικιών τα οποία έχουν ανάγκη για επίβλεψη.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι νωρίτερα ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι, στις μέρες μας οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα ψηφιακά μέσα προκειμένου να διασφαλίσουμε την συνέχιση της εκπαίδευσης, για παιδιά που για λόγους υγειονομικής ασφάλειας δεν βρίσκονται στα σχολεία.

Επί του θέματος, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά, μιλώντας στην «Κ», είχε πει ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι προς την κατεύθυνση της παραμονής των σχολείων σε λειτουργία. Παράλληλα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στην διεθνή βιβλιογραφία είναι καταγεγραμμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες τα σχολεία αποτέλεσαν την κύρια πηγή διασποράς του ιού, ενώ σε άλλες χώρες συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Στην Κύπρο υπήρξαν περιπτώσεις που δημιουργήθηκαν αλυσίδες μετάδοσης εντός των σχολείων, με τον ιό ωστόσο να εισβάλλει σε αυτά από τους ενήλικες, αντί από τα παιδιά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση