ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΤΕΠΑΚ: Ζητά από οικογένειες να φιλοξενήσουν φοιτητές

Ή πρακτική που στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη και επιτυχημένη

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το ΤΕΠΑΚ αναλογιζόμενο το πρόβλημα εξασφάλισης διαμονής για τους εκτός Λεμεσού φοιτητές, προχωρά σε μια πρακτική που στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη και επιτυχημένη.

Σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, 20 Αυγούστου, αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η εξασφάλιση διαμονής είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα/πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εκτός Λεμεσού φοιτητές/τριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Η ζήτηση ιδιωτικών διαμερισμάτων υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά. Οι διαθέσιμες εστίες του Πανεπιστημίου και της Αρχιεπισκοπής δεν αρκούν. Οι απαιτήσεις ενοικίου για ιδιωτικά διαμερίσματα είναι εξωφρενικά υψηλές. Αριθμός φοιτητών/τριών δεν μπορεί να σπουδάσει υπό αυτές τις συνθήκες.

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια πρακτική που στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη και επιτυχημένη.

Η Οικογενειακή Φιλοξενία Φοιτητή/τριας είναι μια διευθέτηση στην οποία ένας/μια ενεργός/ή Φοιτητής/τρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας για μια περίοδο που μπορεί να διαρκεί από μερικούς μήνες μέχρι και το σύνολο της διάρκειας σπουδών.

Η Οικογενειακή Φιλοξενία Φοιτητή/τριας δίνει σε ένα/μια φοιτητή/τρια τη δυνατότητα να διαμένει σε ένα ασφαλές και φιλόξενο οικογενειακό σπίτι στη Λεμεσό, καταβάλλοντας ένα χαμηλό, συμβολικό μηνιαίο τέλος διαμονής (€200) ώστε ο/η Οικοδεσπότης να καλύπτει τα βασικά πρόσθετα έξοδα. Δεν περιλαμβάνει διατροφή/γεύματα.

Το Γραφείο Στέγασης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας του ΤΕΠΑΚ έχει σχεδιάσει, συντονίζει και υποστηρίζει, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση, αυτό το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα και τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σ’ αυτό, η οποία έχει ήδη ανοίξει, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ, πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cut.ac.cy/

Για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στο housing@cut.ac.cy ή και να τηλεφωνήσουν στο 25 002526.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση