ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Νέα αρχή, νέο ξεκίνημα

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διαγράφοντας μια σταθερά εξελικτική πορεία τα πρώτα 13 χρόνια της λειτουργίας του, κατάφερε να πρωταγωνιστεί στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΩΣ μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η επιλογή του κλάδου σπουδών και κατ’ επέκταση του πανεπιστημίου, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μελλοντική εξέλιξη του κάθε ατόμου. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε τις σπουδές σας.

54ο καλύτερο νέο πανεπιστήμιο παγκοσμίως, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη Times Higher Education (THE) Young University Rankings 2021.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διαγράφοντας μια σταθερά εξελικτική πορεία τα πρώτα 13 χρόνια της λειτουργίας του, κατάφερε να πρωταγωνιστεί στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου και να αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους αυριανούς φοιτητές. Με βάση διεθνείς κατατάξεις καταλαμβάνει υψηλές θέσεις ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως και επιτυγχάνει τη διάκρισή του ανάμεσα στα πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου. Ξεχωρίζει για την ποιότητα του ακαδημαϊκού προσωπικού, την αριστεία στην επιστημονική έρευνα, τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, και για την εξωστρέφεια που το χαρακτηρίζει ως ακαδημαϊκό ίδρυμα με τοπική και διεθνή παρέμβαση.

Επιβεβαίωση της αριστείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε διεθνές επίπεδο, αποτελεί η κατάταξή του στην 54η θέση ανάμεσα στα καλύτερα νέα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη Times Higher Education (THE) Young University Rankings 2021 που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο. Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της έρευνας, καταλαμβάνει την τιμητική 14η θέση ανάμεσα στα 475 πανεπιστήμια που περιλαμβάνονται στην κατάταξη, αντικατοπτρίζοντας το υψηλής ποιότητας και διεθνούς απήχησης ερευνητικό έργο που επιτελείται στο ΤΕΠΑΚ.

Τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν οι 6 Σχολές και τα 13 Ακαδημαϊκά Τμήματα του, το Κέντρο Γλωσσών και το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία (CII), απευθύνονται σε ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και αποτελούν ένα σημαντικό εφαλτήριο για όσους επιθυμούν να λάβουν εφόδια για μια διαπρεπή καριέρα σε επαγγέλματα του μέλλοντος. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα στοχεύουν να δώσουν στους αποφοίτους εξειδικευμένη γνώση και εφόδια για μια επιτυχημένη καριέρα ή για συνέχιση των σπουδών σε διδακτορικό επίπεδο. Όλα τα προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας.

Ένα ακόμα κίνητρο για να επιλέξει κάποιος το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο για τις σπουδές του, αποτελούν τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών που λαμβάνουν υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στις εφαρμοσμένες επιστήμες, τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας. Ο συνδυασμός της υψηλού επιπέδου επιστημονικής κατάρτισης και της στενής διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την επιχειρηματική και βιομηχανική κοινότητα, οδηγεί στη δημιουργία άμεσα εργοδοτήσιμων αποφοίτων. Συγκεκριμένα, 8 στους 10 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, βρίσκουν την πρώτη τους δουλειά στον κλάδο σπουδών τους, σε λιγότερο από έξι μήνες μετά την αποφοίτηση τους.

Σύγχρονη πανεπιστημιούπολη στο κέντρο μιας ζωντανής πόλης

Η Πανεπιστημιούπολη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου αποτελείται από ένα σύμπλεγμα κτιρίων για διδασκαλία, φοιτητική διαμονή και σύγχρονων εργαστηριακών υποδομών, με πυρήνα το ιστορικό κέντρο της πόλης της Λεμεσού. Iστορικά κτίρια της πόλης αναπαλαιώθηκαν και αποτελούν πλέον νέα σημεία αναφοράς για τη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου, σε συνδυασμό με νέες, μοντέρνες αναπτύξεις εγκαταστάσεων που συνυπάρχουν αρμονικά με την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Η φοιτητική ζωή στη Λεμεσό προσφέρει αρκετές επιλογές για κοινωνικές, πολιτιστικές, ακαδημαϊκές και αθλητικές δράσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Αναμφίβολα οι σπουδές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο συνοδεύονται από μια πλούσια φοιτητική εμπειρία που δε συγκρίνεται με καμία άλλη!

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει αριθμό κλινών/διαμερισμάτων που διαχειρίζεται και τα οποία αξιοποιεί για τη στέγαση των φοιτητών του, με επιχορηγημένο ενοίκιο. Η κατανομή των κλινών γίνεται στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Οι φοιτητικές εστίες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης καθώς επίσης και στο νέο κτίριο Apollonia Student Halls της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Μέχρι το 2025 το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα διαθέτει τις δικές του υπερσύγχρονες φοιτητικές εστίες, οι οποίες θα ανεγερθούν στον πρώην οικισμό Βερεγγάρια και θα προσθέσουν 500 κλίνες στην υφιστάμενη δυναμικότητα. Η συγκεκριμένη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει πέραν των φοιτητικών εστιών, αθλητικές και άλλες κοινές εγκαταστάσεις.

Ανθρωποκεντρικό Πανεπιστήμιο

Βασική μέριμνα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου είναι η φοιτητική ευημερία και στήριξη των σπουδαστών του. Προς αυτή την κατεύθυνση παρέχει ουσιαστική στήριξη και στέκεται δίπλα στους φοιτητές για να υπερπηδήσουν κοινωνικοοικονομικά εμπόδια και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Κατανοώντας τις δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του, έχει αναπτύξει μια σειρά στοχευμένων παροχών, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ίσες ευκαιρίες για όλους. Συγκεκριμένα παρέχονται:
• Οικονομικά βοηθήματα απευθείας και/ή μέσω του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών
• Δωρεάν ημερήσιο γεύμα, που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού
• Ευκαιρίες απασχόλησης των φοιτητών με αμοιβή στις Διοικητικές Υπηρεσίες και Ακαδημαϊκά Τμήματα του Πανεπιστημίου
• Υποτροφίες υπό μορφή απαλλαγής διδάκτρων για μεταπτυχιακές σπουδές
• Παροχή επιδόματος ενοικίου για στέγαση

Για τη διαφανή και αντικειμενική κατανομή των πιο πάνω παροχών, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου εφαρμόζονται κανόνες μοριοδότησης στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, όπως και στα θέματα στέγασης. Επιπρόσθετα, προάγει και επιβραβεύει την ακαδημαϊκή αριστεία με την παραχώρηση υποτροφιών και βραβείων, από ίδιους πόρους και από χορηγίες ιδιωτικών φορέων. Ταυτόχρονα, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στους/στις φοιτητές/τριες που χρειάζονται καθοδήγηση, στήριξη και βοήθεια για κοινωνικά, ψυχολογικά και μαθησιακά θέματα. Οι φοιτητές/τριες μπορούν να αποταθούν στο Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο, να συζητήσουν με το έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη του και να διαμορφώσουν πρακτικές λύσεις, σε συνεργασία με ένα αξιόπιστο δίκτυο εξειδικευμένων επιστημόνων.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 

Ανακάλυψε πώς είναι να σπουδάζεις. Με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) μπορείς να περιηγηθείς από την άνεση του σπιτιού σου στις εγκαταστάσεις μας: https://www.cut.ac.cy/multimedia/virtual-tour/ 
Ιστοσελίδα www.cut.ac.cy

Μεταπτυχιακά προγράμματα www.cut.ac.cy/masters

Τηλέφωνα 25002710 ή 25002711

Ηλ. Διεύθυνση: administration@cut.ac.cy , studies@cut.ac.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X