ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

The Grammar School - Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το δημιουργούν

Βασικός στόχος του Grammar School, είναι η σχολική κοινότητα να λειτουργεί οργανωμένα, με αλληλοσεβασμό καθηγητών-μαθητών και αγάπη προς το περιβάλλον

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο Grammar School «σεβόμαστε τις παραδοσιακές μας αξίες και τις μεταφέρουμε στους μαθητές μας έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι μελλοντικοί ηγέτες, ο καθένας στον δικό του χώρο» σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής του σχολείου κ. Άκης Γρηγορίου. «Ταυτόχρονα» προσθέτει, «χρησιμοποιούμε την τεχνολογία μέσα και έξω από την τάξη ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο μάθησης και είμαστε το πρώτο Microsoft Showcase School παγκύπρια από το 2014. Καθοδηγούμε τους μαθητές μας σύμφωνα με τις παγκόσμιες εξελίξεις στην τεχνολογία, την επιστήμη και τον πολιτισμό, προετοιμάζοντας τους για την επαγγελματική και προσωπική τους πορεία. Το ευχάριστο σχολικό περιβάλλον μαζί με πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του σχολείου, προσφέρουν τις βάσεις για μια ακαδημαϊκά ολοκληρωμένη παιδεία».

Περιβάλλον

Τα παιδιά φοιτούν σε ένα ειδυλλιακό και ασφαλές περιβάλλον που φέρνει γαλήνη και ηρεμία, αφού οι εγκαταστάσεις του σχολείου βρίσκονται έξω από την πόλη και μακριά από τους κινδύνους και τους πειρασμούς. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς το σπίτι, το σχολείο παρέχει υπηρεσία λεωφορείων.

Τo Grammar School είναι το πρώτο σχολείο στην Κύπρο που έχει εντάξει το STEM στο ακαδημαϊκό του πρόγραμμα από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16.

Διαπαιδαγώγηση / Σύμβουλοι

Βασικός στόχος του Grammar School, είναι η σχολική κοινότητα να λειτουργεί οργανωμένα, με αλληλοσεβασμό καθηγητών-μαθητών και αγάπη προς το περιβάλλον. Ειδικοί σύμβουλοι επιμορφώνουν τους καθηγητές και βοηθούν τους μαθητές στα διάφορα θέματα που μπορεί να τους απασχολούν.

Εκπαιδευτικοί

Στο Grammar School, οι καθηγητές είναι καθοδηγητές των μαθητών, οι οποίοι έχουν καθήκον όχι απλώς να διδάσκουν το γνωστικό τους αντικείμενο, αλλά κυριότερα να έρχονται σε επαφή με τους μαθητές και να τους βοηθούν. Ο εκπαιδευτικός από ηγέτης γίνεται καθοδηγητής και συνεργάτης των μαθητών.

Τεχνολογία

To Grammar School Nicosia είναι το πρώτο Showcase School της MICROSOFT στην Κύπρο και είναι πρωτοπόρο στη χρήση της τεχνολογίας μέσα στην τάξη αλλά και στη Ρομποτική, μέσα από τη δημιουργία του Innovation Centre του σχολείου. Το σχολείο εισήγαγε το πρόγραμμα Bring your Own Device 1:1 Tablets για να ευθυγραμμιστεί με τις σύγχρονες πρακτικές ψηφιακής εκμάθησης. Ακόμη, οι γονείς τυγχάνουν άμεσης ενημέρωσης για την εργασία των παιδιών τους μέσα από το GSNETLIFE του σχολείου. Κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19, το σχολείο μπόρεσε σε λιγότερο από ένα 24ωρο να εφαρμόσει την εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Πρόγραμμα STEM

Το πρώτο σχολείο στην Κύπρο που έχει συμπεριλάβει το STEM (Science Technology Engineering Mathematics) στο ακαδημαϊκό του πρόγραμμα είναι τo Grammar School από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16. Το STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να απαντούν σε πολύπλοκα ερωτήματα και να εμπλέκονται σε δραστηριότητες με θέματα όπως την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά. Οι μαθητές που έχουν παρακολουθήσει προγράμματα G, αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα για την εισδοχή τους σε πανεπιστήμια παγκοσμίως. Ο Dr J. L. Green, Chief Scientist της NASA, επέλεξε να επισκεφθεί το σχολείο επειδή περιλαμβάνει το πρόγραμμα STEM, παρακολούθησε μαθήματα του προγράμματος και αργότερα έδωσε διάλεξη σε μαθητές και γονείς.

Πολιτισμός

Εδώ και δεκαετίες το Grammar School ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες έχουν βραβευτεί σε παγκύπριους και πανελλήνιους διαγωνισμούς. Το σχολείο έχει βραβευτεί με πρώτο βραβείο με το έργο «Το ημέρωμα της στρίγγλας», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και με δεύτερο βραβείο με το έργο του Μιχάλη Πασιαρδή «Το Γατάνιν», το οποίο είναι γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο. Διαχρονικά το Σχολείο έχει διακριθεί με πολλούς επαίνους για τις θεατρικές του παραστάσεις. Ακόμη, έχει γίνει θεσμός η ετήσια Καλλιτεχνική Βραδιά του Grammar School όπου παρευρίσκονται εκατοντάδες συμπολίτες μας και την οποία παρακολουθούν πολλοί περισσότεροι μέσα από live streaming.

Για την 55η επέτειο του σχολείου, το Grammar School φιλοξένησε τον Έλληνα δημιουργό Διονύση Σαββόπουλο και ερμήνευσε τα τραγούδια του μαζί με τη χορωδία του σχολείου. Φέτος, μετά από διακοπή δύο χρόνων λόγω κορωνοϊού, η Καλλιτεχνική Βραδιά με τίτλο «Diamond Edition, 60 years Grammar School» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στα πλαίσια των εξηντάχρονων του εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Μέρος της προώθησης του Πολιτισμού είναι και η διοργάνωση άλλων δραστηριοτήτων όπως Talent Show, Music Festival, εκθέσεις Ζωγραφικής και ημερίδες Λογοτεχνίας. Τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των μέτρων ενάντια της πανδημίας Covid-19, το Σχολείο δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις και καταγράφηκαν βίντεο με μαθητές που ερμηνεύουν τραγούδια και χορούς.

Αθλητικό πρόγραμμα

Ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Κολύμβησης, Αντισφαίρισης και Κλασικού Αθλητισμού για ταλαντούχους αθλητές, εντάσσεται στο σχολικό πρόγραμμα μαθημάτων και μεγιστοποιεί την αθλητική τους απόδοση χωρίς να επηρεάζει τα υψηλά ακαδημαϊκά επίπεδα των μαθητών που το επιλέγουν. Το πρόγραμμα ποδοσφαίρου συνεργάζεται με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Liverpool και το Γ.Σ.Π. Το πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης λειτουργεί σε συνεργασία με τον Γ.Σ.Σ. «Ο Κεραυνός». Η αντισφαίριση λειτουργεί σε συνεργασία με την Eleon Tennis Academy - Φώτος Καλλίας και ο κλασικός αθλητισμός σε συνεργασία με το Γυμναστικό Σύλλογο «Τα Παγκύπρια» (Γ.Σ.Π.).

Πανεπιστήμια - Higher Education Advisory Team

Το 99% των τελειόφοιτων του Grammar School εισέρχονται στα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής.
Την προετοιμασία των μαθητών αναλαμβάνει το Higher Education Advisory Team, όπου πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να έχει άμεση ενημέρωση για τις ακαδημαϊκές απαιτήσεις τους.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το Higher Education Advisory Team έχει στενή συνεργασία με το Russell Group αλλά και το League of European Research Universities (LERU), όπου προσφέρουν στο Grammar School συχνές παρουσιάσεις είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, σε σχέση με ηγετικά πανεπιστήμια που εκπροσωπούν όπως το Cambridge, LSE, UCL, Imperial College, King’s College, Nottingham, Manchester, Leeds, Southampton και πολλά άλλα. Τα τελευταία χρόνια, μαθητές του σχολείου κέρδισαν θέσεις στο University of Cambridge και στο University of Oxford, ενώ αρκετοί απόφοιτοι έχουν εισέλθει σε πανεπιστήµια του Russell Group και ακολουθούν κλάδους Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Engineering, Business, Arts, Science και πολλούς άλλους. Μαθητές μας λαμβάνουν επίσης υποτροφίες για πανεπιστήμια της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Harvard και σε πολλούς από τους αθλητές μας χορηγούνται αθλητικές υποτροφίες από τα πανεπιστήμια της Αμερικής.

Το Higher Education Advisory Team, επίσης, χρησιμοποιεί εκτεταμένα το Unifrog, μια κορυφαία πλατφόρμα πανεπιστημίων και σταδιοδρομίας στην οποία έχουν πρόσβαση οι μαθητές αλλά και οι γονείς, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές είναι ενημερωμένοι για όλες τις πληροφορίες και συμβουλές που προέρχονται από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Τέλος, σημαντικό ρόλο στη προετοιμασία μαθητών παίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι όμιλοι και οι άλλες αθλητικές προετοιμασίες, όπου δραστηριοποιούνται κοινωνικά και προετοιμάζουν τα παιδιά για ένα δυναμικό και αποδοτικό μέλλον.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί «Απόγευμα Γνωριμίας στο Grammar School», με σκοπό την ενημέρωση γονέων και παιδιών ως προς τα προγράμματα που προσφέρει το σχολείο, όπως επίσης και για τα εφόδια που παρέχει για μια ολοκληρωμένη παιδεία.
Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις για ελληνόφωνους και αγγλόφωνους μαθητές θα γίνουν τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, στις 3.30 μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Grammar School Nicosia μπορείτε να επισκεφτείτε το σχολείο ή τηλεφωνικώς στο 22695695 ή με email info@grammarschool.ac.cy

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση