ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι θα γίνεται εάν μαθητής Μέσης δεν παρουσιάσει αρνητικό rapid

Οι εξηγήσεις του Υπ. Παιδείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ξεκαθάρισε το τοπίο ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου σε ότι αφορά στην απόφαση για διενέργεια rapid test από όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο αρμόδιος Υπουργός εξήγησε ότι η απόφαση καθυστέρησης της επιστροφής των μαθητών στα γυμνάσια με φόντο την 16η Μαρτίου λήφθηκε λόγω των περιστατικών κορωνοϊού σε σχολεία.Επιπλέον, σε ότι αφορά στη διενέργεια rapid test από όλους τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι αρχικά οι εκπαιδευτικοί επέδειξαν πλήρη συμμόρφωση στις οδηγίες των αρμοδίων. Ωστόσο, έπειτα ίσχυσε η απόφαση για ποσόστωση του 25% τοις εκατόν.

Οι ειδικοί, όπως είπε ο κ. Προδρόμου έκριναν ότι έπρεπε να ενισχυθεί το ποσοστό και αποφασίστηκε ότι θα ήταν πιο καλό να υπάρχει διάγνωση για όλα τα παιδιά της Μέσης Εκπαίδευσης. Όπως σημείωσε, κάθε παιδί που προσέρχεται στη Μέση Εκπαίδευση θα πρεπει να προσκομίζει κάθε εβδομάδα αρνητικό τεστ με εξουσιοδότηση από τους γονείς του.

Το πλάνο του Υπουργείου σε ότι αφορά στους γονείς οι οποίοι δεν επιθυμούν να κάνουν rapid test τα παιδιά τους είναι να παραμείνουν στο σπίτι και να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο Υπουργός Παιδείας κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν στη διενέργεια του τεστ.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X