ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τηλεδιάσκεψη ΥΠΠΑΝ με τον Υπ. Νεολαίας του Μπαχρέιν

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Μπαχρέϊν

ΚΥΠΕ

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού του Μπαχρέιν Aymen Almoayed, ο οποίος έχει αρμοδιότητες και για θέματα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, είχε την Κυριακή ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Μπαχρέϊν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, ευχαριστώντας τον ομόλογό του για τη διοργάνωση αυτής της τηλε-συνάντησης, ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε ότι τα δυο Υπουργεία υλοποιούν στο επίπεδό τους την κοινή θέληση για σύσφιξη και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Μπαχρέιν-Κύπρου, η οποία εμπεδώνεται με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συνεργασία με τον Βασιλιά Hamad bin Isa Khalifa αυτές τις μέρες.

Οι δύο Υπουργοί, προστίθεται, συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και ειδικότερα μεταξύ των νέων σε πρακτικό επίπεδο, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών και εμπειρογνωμοσύνης.
 
Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση έγινε αμοιβαία ενημέρωση και ανταλλάχτηκαν απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στις δυο χώρες, με ιδιαίτερη αναφορά στον στρατηγικό σχεδιασμό σχετικά με πολιτικές για τη νεολαία. «Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμη και στη διασύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με τις ανάγκες της κοινωνίας και τις ευκαιρίες και τον προσανατολισμό απασχόλησης των αποφοίτων, όπως και ειδικότερα για την προσέγγιση των μικρο-διαπιστευτηρίων στο εκπαιδευτικό σύστημα», προστίθεται.

Οι δυο Υπουργοί «κατέληξαν στην κοινή επιθυμία για σύσφιξη των σχέσεων, ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα νεολαίας, αθλητισμού και εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και συμφώνησαν να τεθεί μια τακτική βάση στη διμερή συνεργασία με τον ορισμό μέσα στην επόμενη εβδομάδα σταθερής υπηρεσιακής διασύνδεσης και τεχνοκρατικών ομάδων επαφής από τις δυο πλευρές, προκειμένου να διοργανωθούν και κοινές δράσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση