ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Την Τρίτη οι αποφάσεις ΟΕΛΜΕΚ και οργανωμένων γονιών για τη διαρροή θεμάτων

Βρίσκονται σε συντονισμό και με τους μαθητές για από κοινού ενέργειες

ΚΥΠΕ

Ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις τόσο της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ όσο και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι συνήλθαν εκτάκτως για το θέμα που προέκυψε με τη διαρροή των θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, στα πλαίσια των εξετάσεων τετραμήνων.

Για τις αποφάσεις που έχουν παρθεί τόσο η ΟΕΛΜΕΚ όσο και οι οργανωμένοι γονείς θα εκδώσουν σχετική ανακοίνωση αύριο Τρίτη.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων, Λοΐζος Κωνσταντίνου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι βρίσκονται σε συντονισμό μαζί με τους μαθητές και από κοινού θα συντονίσουν τις ενέργειες τους.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι σίγουρα υπάρχουν ευθύνες και πρόσθεσε ότι πάντοτε προειδοποιούσαν για οργανωτικές αδυναμίες όσον αφορά διαδικαστικής φύσεως ζητήματα και πάντοτε εμπεριέχετο αυτός ο κίνδυνος διαρροής θεμάτων.

«Έχουμε ως ΟΕΛΜΕΚ εμπιστοσύνη στους συναδέλφους που συμμετέχουν στις επιτροπές εξετάσεων. Τα άτομα δηλαδή που ουσιαστικά πολλαπλασιάζουν, φωτοτυπούν το γραπτό κείμενο, το οποίο παραδίδεται στους μαθητές αλλά δυστυχώς συνέβη αυτό το αναπάντεχο γεγονός, το οποίο προήλθε από εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η μεγαλύτερη έννοια τους είναι επί της ουσίας του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων, «για τον οποίο είπαμε πάρα πολλές φορές ότι ο θεσμός αυτός πάσχει».

Ο κ. Χατζησάββας επανέλαβε ότι η εξέταση Ιανουαρίου πρέπει να καταργηθεί.

Ανέφερε, ταυτόχρονα, ότι αναμένουν από τον Υπουργό Παιδείας να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με την εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών φορέων για να ξεκινήσουν ένα πιο καλό τρόπο αξιολόγησης που να εξυπηρετεί τους μαθητές και γενικά το δημόσιο σχολείο.

Σε ερώτηση τι αποφάσισαν κατά τη σημερινή συνεδρία τους, ο κ. Χατζησάββας είπε πως είναι καλύτερα να αναμένεται η αυριανή ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δεν θα κάνουν οποιαδήποτε εισήγηση για ακύρωση της σημερινής εξέτασης όπως ήρθαν τα πράγματα. 

«Η αρχική μας θέση ήταν να μην γίνει καθόλου η εξέταση και εισηγηθήκαμε άλλη συγκεκριμένη ημερομηνία», σημείωσε.

Ο κ. Χατζησάββας είπε, τέλος, ότι θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να απολογηθεί στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, να τους στηρίξει ψυχολογικά και να ορίσει άμεσα ημερομηνία για εκείνους τους μαθητές, οι οποίοι δεν κατέστη δυνατό να δώσουν εξετάσεις.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση