ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας και το Πανεπιστήμιο Frederick τιμούν την ελληνική γλώσσα

Διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα, ενώνοντας την απανταχού ελληνική ομογένεια από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική

Δελτίο Τύπου

Με μια διαδικτυακή συζήτηση για την ελληνική γλώσσα και τη σημασία της διατήρησής της στις κοινότητες ομογενών θα τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας το Πανεπιστήμιο Frederick και το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας. Στη συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου στις 12:00 μεσημβρινή (ώρα Κύπρου), θα συμμετάσχουν επιφανείς γλωσσολόγοι και εκπρόσωποι οργανώσεων των αποδήμων.

Ο Επίτροπος Προεδρίας, αρμόδιος για θέματα αποδήμων, Φώτης Φωτίου, θα ανοίξει την εκδήλωση με εισαγωγική ομιλία. Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμό η διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, και ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ.κ. Μακάριος Γρινιεζάκης.

Κύριοι ομιλητές θα είναι οι καθηγητές Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Frederick, Χρήστος Κλαίρης, καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, και Αναστάσιος Τάμης, καθηγητής Κοινωνικής Γλωσσολογίας και ιστορικός της Ελληνικής Διασποράς στην Αυστραλία.

Ομογενειακοί παράγοντες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη χρήση της ελληνικής γλώσσας στις κοινότητες του απόδημου ελληνισμού. Συγκεκριμένα, σύντομες παρεμβάσεις στη συζήτηση θα κάνουν ο Λούκας Θεοδώρου, μέλος της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) Αυστραλίας, ο Χρίστος Καραολής, Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας του Ηνωμένου Βασιλείου, και ο Μιχάλης Έλληνας, Διευθυντής των Ανεξάρτητων Ελληνικών Παροικιακών Σχολείων Manor Hill και Finchley στο Λονδίνο.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick,καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 στις 12:00 μεσημβρινή (ώρα Κύπρου) και απευθύνεται στον απόδημο ελληνισμό αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η. Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://bit.ly/3rKaox9.

 

Το Πανεπιστήμιο Frederick
Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2007 μετά από την επιτυχημένη, πολύχρονη πορεία του Frederick Institute of Technology στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Αποστολή του είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και η γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές που προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Έχει έδρα τη Λευκωσία, ενώ συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα λειτουργούν και στο παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό.
Με την αφοσίωσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία, την παροχή υψηλών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη συνεχή συμμετοχή του σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών δραστηριοτήτων, το Πανεπιστήμιο Frederick χαίρει σεβασμού και αναγνώρισης στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το 2019 κατατάχτηκε πρώτο μεταξύ όλων των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Κύπρο στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση