ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π

Δελτίο Τύπου

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) με στόχο την από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας τους στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π. Οι αρχές των δύο πανεπιστημίων είχαν την ευκαιρία μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020, να συζητήσουν τους τρόπους προώθησης και υλοποίησης των στόχων του Μνημονίου. Πέραν από τους επικεφαλής των δύο πανεπιστημίων, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δρ Χριστόφορος Χαραλάμπους, ο Αντιπρύτανης Καθ. Κώστας Κυριάκου και ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Νομικής Δρ Τάκης Δέγλερης, ενώ εκ μέρους του Ε.Α.Π ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Καθ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Απόστολος Γέροντας. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επικυρώθηκε και το ειδικό πρωτόκολλο συνεργασίας για την από κοινού προσφορά του εξ αποστάσεως μεταπτυχιακού προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων Προγραμμάτων Σπουδών που θα προσφέρονται από κοινού στα επιστημονικά πεδία των δύο Πανεπιστημίων. Προβλέπει, επίσης, την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και άλλων καινοτόμων δραστηριοτήτων, την υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την κινητικότητα ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού.

Ο Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, δήλωσε κατά την υπογραφή του Μνημονίου: «Η από κοινού προσφορά του εξ αποστάσεως μεταπτυχιακού προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο είναι μόνο η απαρχή της συνεργασίας μας με το Ε.Α.Π., το μοναδικό πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα οδηγήσει και σε άλλα κοινά καινοτόμα και υψηλών προδιαγραφών μεταπτυχιακά προγράμματα που θα έρθουν να καλύψουν σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε συντονισμένα και σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών δραστηριοτήτων».

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π., Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, επεσήμανε: «Η εξωστρέφεια είναι αναγκαία για τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη ενός σύγχρονου πανεπιστημίου. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι η κίνηση να προχωρήσουμε σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Frederick, που αναμένουμε ότι θα βοηθήσει και τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα να εμπλουτίσουν τα προγράμματα σπουδών τους με νέα γνωστικά αντικείμενα και να αναπτυχθούν σε νέους επιστημονικούς τομείς. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα είναι γόνιμη και δημιουργική.»

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση