ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Πανεπιστήμιο Frederick πρόσφερε δωρεάν διαδραστικά εργαστήρια σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου

Δύο μέρες γεμάτες συναρπαστικά εργαστήρια σε Λευκωσία και Λεμεσό

Δελτίο Τύπου

Περισσότεροι/ες από 200 μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διαφορετικά επαγγέλματα, μέσα από δύο μέρες γεμάτες συναρπαστικά διαδραστικά εργαστήρια που πρόσφερε το Πανεπιστήμιο Frederick στις εγκαταστάσεις του σε Λεμεσό και Λευκωσία. Το Career Discovery Program πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 6 Απριλίου στη Λεμεσό και το Σάββατο 13 Απριλίου στη Λευκωσία.

Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε σχεδόν 20 διαφορετικά βιωματικά εργαστήρια, ειδικά σχεδιασμένα από το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Frederick. Το καινοτόμο πρόγραμμα απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες που ενδιαφέρονταν να γνωρίσουν συγκεκριμένα επαγγέλματα, αλλά και σε παιδιά που δεν έχουν κατασταλάξει ακόμα, στα οποία πρόσφερε ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαστήρι για να επιλέξουν τον κλάδο που τους ταιριάζει ανάλογα με την προσωπικότητά τους.

Ανάμεσα σε άλλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια εικονική δίκη, να μπουν σε πραγματικό ασθενοφόρο και να διασώσουν προσομοιωτές ασθενών, να γνωρίσουν τις απεριόριστες δυνατότητες της ρομποτικής στην εκπαίδευση, να γνωρίσουν τα επαγγέλματα της Ναυτιλίας παίζοντας Maritime «Monopoly», να πειραματιστούν με τη νανοτεχνολογία για έξυπνα φάρμακα στον κλάδο της Φαρμακευτικής, να γνωρίσουν τα θαλάσσια ρομπότ που αναπτύσσονται στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου, να δουν πώς φτιάχνεται ένα αυτοκίνητο - Φόρμουλα, να φτιάξουν ένα δικό τους επενδυτικό πλάνο στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών και πολλά άλλα! Τα εργαστήρια σχεδιάστηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό από το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Frederick.

Επιπλέον, πάνω από 100 γονείς παρακολούθησαν ειδικό εργαστήρι, με θέμα την υποστήριξη των παιδιών τους στη μετάβαση από το σχολείο στο Πανεπιστήμιο και τον ρόλο τους στη διαχείριση του άγχους των εφήβων μπροστά στις νέες προκλήσεις. Στη Λεμεσό, το εργαστήρι για γονείς συντόνισε η Δρ Φωτεινή Κράνου και στη Λευκωσία ο Δρ Μάριος Θεοδώρου, και οι δύο μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Frederick.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση