ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία» της Eurobank αναβαθμίζεται και επεκτείνεται και στην Κύπρο

Δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος για αποφοίτους και κυπριακών πανεπιστημίων, με δυνατότητα εργοδότησης στα γραφεία της Τράπεζας σε Ελλάδα και Κύπρο

Δελτίο Τύπου

Τη νέα εποχή και την επέκταση και στην Κύπρο ενός από τα μακροβιότερα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, του «Μπροστά για την Παιδεία», ανακοίνωσε ο Όμιλος Eurobank. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 2024, για τη βράβευση 384 αριστούχων απόφοιτων Λυκείου της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώθηκε η διεύρυνση του χαρακτήρα του, στο πλαίσιο ανάπτυξης ευρύτερης Πρωτοβουλίας της Τράπεζας υπό την ομπρέλα Μπροστά για την Παιδεία, με αφορμή και τη συμπλήρωση 21 ετών από την έναρξη του προγράμματος.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και με βάση τις πρωτοβουλίες που ήδη λαμβάνει για την ενίσχυση της επιστημονικής εξειδίκευσης και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής με την πρακτική γνώση και την αγορά εργασίας, ο Όμιλος Eurobank ανακοίνωσε την κάλυψη κόστους για την οργάνωση και λειτουργία επαγγελματικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών ''Digital Transformation'' από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με δυνατότητα προσλήψεων αποφοίτων του στην Τράπεζα, καθώς και την οικονομική στήριξη για τη λειτουργία πλατφόρμας, από την CollegeLink, για τη διασύνδεση φοιτητών με την αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας κ. Γιώργου Π. Ζανιά και σύσσωμης της Διοίκησης του Ομίλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, παρουσίασε την αναβαθμισμένη δομή της διευρυμένης πλέον Πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Τράπεζας να στηρίζει νέους επιστήμονες στην έναρξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Μέσα από το αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία», ο Όμιλος Eurobank προσφέρει 35 υποτροφίες ανά ακαδημαϊκό έτος για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Digital Transformation” σε αποφοίτους πανεπιστημίων της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού. Η Τράπεζα παρέχει επίσης τη δυνατότητα πρόσληψης για τους 10 αποφοίτους με την υψηλότερη επίδοση στα γραφεία της, στην Ελλάδα ή στην Κύπρο.

Σε δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Group COO και Διεθνών Δραστηριοτήτων, κ. Σταύρος Ιωάννου, ανέφερε: «Η Eurobank, πιστή στη δέσμευσή της για πρωτοπορία, αναβαθμίζει το πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία», που μετά από 21 χρόνια συνεχούς προσφοράς στους νέους εμπλουτίζεται με νέες δυναμικές πρωτοβουλίες εξειδίκευσης και σύνδεσης με την αγορά εργασίας. Το Πρόγραμμα εστιάζει στο να διευκολύνει τα επόμενα βήματά τους, ώστε να αποκτήσουν όλα τα κατάλληλα εφόδια για την αποτελεσματική ένταξή τους στην πραγματική οικονομία. Είμαστε η πρώτη τράπεζα που αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός επαγγελματικού μεταπτυχιακού προγράμματος, με αντικείμενο τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η φιλοσοφία του αναβαθμισμένου «Μπροστά για την Παιδεία» είμαι βέβαιος πως θα βρει μεγάλη απήχηση και στην ιδιαίτερα αξιόλογη φοιτητική κοινότητα της Κύπρου, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία, δημιουργώντας ένα δυναμικό φυτώριο νέων στελεχών, με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές,  για την κυπριακή αγορά, η οποία αποτελεί κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης για τον Όμιλο Eurobank».

Μπροστά για την Παιδεία σε τρεις πυλώνες

Η αναβαθμισμένη δομή του Προγράμματος αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

Εξειδίκευση: Η Τράπεζα χρηματοδοτεί την οργάνωση και λειτουργία του νέου Επαγγελματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ''Digital Transformation'' του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους ελληνικών, κυπριακών και ξένων πανεπιστημίων, περιλαμβάνει 35 θέσεις ανά ακαδημαϊκό έτος, είναι αγγλόφωνο, πλήρους φοίτησης, με μικρή ιδία συμμετοχή των φοιτητών στα ετήσια δίδακτρα. Στο Πρόγραμμα υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη μέρους των θέσεων από εργαζόμενους του Ομίλου Eurobank, ενώ, επιπλέον, η Τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα πρόσληψης για τους 10 απόφοιτους με την υψηλότερη επίδοση.

Διασύνδεση με την αγορά εργασίας: Οικονομική στήριξη για τη δημιουργία και λειτουργία της νέας πλατφόρμας mprostagiatinpaideia.gr που προσφέρει στους νέους εργαλεία για να εκπαιδευτούν, να δικτυωθούν και να εντοπίζουν ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Η Eurobank εστιάζει επίσης στη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την πανεπιστημιακή έρευνα και την ακαδημαϊκή αριστεία μέσω του επιχειρηματικού επιταχυντή egg – enter grow go της Τράπεζας. Μέσω της συνεργασίας με 15 ελληνικά Πανεπιστήμια και 46 ελληνικές και κυπριακές spin-offs, το egg enter grow go υποστηρίζει και αναπτύσσει διαχρονικά τη διασύνδεση της νεοφυούς, καινοτόμου επιχειρηματικότητας με την εγχώρια και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Επιβράβευση: Η Eurobank υλοποιεί το πρόγραμμα ηθικής και χρηματικής επιβράβευσης της αριστείας με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, έχοντας διαθέσει από το 2003, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.572 αριστούχων βραβευθέντων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα €21 εκατομμύρια.

Περισσότερες πληροφορίες για το «Μπροστά για την Παιδεία»: Είσαι μπροστά όταν είσαι έτοιμος | Eurobank

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση