ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμπιαούρης: Να δώσουμε πνοή στις ορεινές περιοχές μας

«Η έγνοια των κατοίκων των περιοχών αυτών είναι ότι πρέπει να στηριχθεί η ορεινή περιοχή», είπε.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα προβλήματα, αλλά και τις προτάσεις των τοπικών αρχών, των εκπαιδευτικών, των συνδέσμων γονέων και άλλων παραγόντων των ορεινών περιοχών, κατέγραψε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, με στόχο την ένταξή τους στη μελέτη για την ευρύτερη περιοχή του Τροόδους για να δοθεί, όπως είπε, νέα πνοή στις ορεινές περιοχές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Ομόδους, τη Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου, το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στην Κυπερούντα, την Τριμίκλινη και το Πελένδρι.

«Η έγνοια των κατοίκων των περιοχών αυτών είναι ότι πρέπει να στηριχθεί η ορεινή περιοχή», είπε.

Πρέπει, πρόσθεσε, «ο κόσμος να έχει κίνητρα για να μένει στις κοινότητες και ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις κοινότητες με ένα διαφορετικό τρόπο για να υπάρξουν αυτά τα κίνητρα και προς τους εκπαιδευτικούς και προς τους μαθητές και προς τις οικογένειες».

Σε ερώτηση αν ο ίδιος προτίθεται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε ό,τι αφορά τις ορεινές κοινότητες, ο κ. Χαμπιαούρης απάντησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «μια μελέτη, η οποία είναι υπό τη στενή παρακολούθηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το πώς ενισχύεται η περιοχή Τροόδους ευρύτερα». Η μελέτη, η οποία αφορά διάφορα Υπουργεία, είπε, έχει έρθει και στο Υπουργείο Παιδείας.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, «έχουμε καταγράψει τις εισηγήσεις των Κοινοταρχών, με τους οποίους συναντηθήκαμε, των συνδέσμων γονέων, των εκπαιδευτικών και άλλων παραγόντων και θα δούμε πώς μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης μελέτης, η οποία υπολογίζεται να παραδοθεί σε δύο μήνες, μπορούμε να εντάξουμε αυτά τα αιτήματα για να δώσουμε πνοή και ν’ αναβαθμίσουμε τις ορεινές μας περιοχές».

Τον υπουργό Παιδείας συνόδευαν η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου και λειτουργοί του υπουργείου Παιδείας.

Σε αναρτήσεις του στο Twiiter κατά την επίσκεψή του στη Λεμύθου, ο κ. Χαμπιαούρης έγραψε: «Στην Εμπορική Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας. Προβληματισμοί,εισηγήσεις και ιδέες μέσα από άμεση και ζωντανή συζήτηση με τα παιδιά μας».

Σε άλλη ανάρτηση του έγραψε: «στο Γυμνάσιο Ομόδους αυτή την ώρα σε ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τα σχολεία της υπαίθρου στις προτεραιότητές μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ