ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:35
 

Πάνω από 2000 φοιτητές και μαθήτες έξω από το υπ. Παιδείας

«Θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι το μαθητικό κίνημα δεν υποτάσσεται», τόνισε στην «Κ», o πρόεδρος της ΠΣΕΜ

Του Νικόλα Πέτρου

Μαζική πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από το πρωί της Πέμπτης από κοινού Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) και Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ). Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές μαζεύτηκαν έξω από του Υπουργείο Παιδείας για να διεκδικήσουν τα κεκτημένα τους.

Η μεν ΠΟΦΕΝ με τρία αιτήματα – διεκδικεί καλύτερες συνθήκες ζωής για τους φοιτητές, ενώ η δε ΠΣΕΜ διαμαρτύρεται για την επιμονή του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο παρά τον διάλογο που γίνετε για το Σχέδιο Αξιολόγησης του Μαθητή.

Συγκεκριμένα το φοιτητικό κίνημα απαιτεί το συνολικό κονδύλι για τη φοιτητική χορηγία και το φοιτητικό πακέτο να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012, άμεση μείωση των φοιτητικών ενοικίων ή άμεση τροχιοδρόμηση κατασκευής φοιτητικών εστιών που να καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών και μείωση των υπέρογκων διδάκτρων που οι φοιτητές πληρώνουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο γενικός γραμματέας της ΠΟΦΕΝ, Χαράλαμπος Πανταζής, αναφέρει στην «Κ», πως και μετά τη χθεσινή συνάντηση της ΠΟΦΕΝ με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Χαμπιαούρης δυστυχώς, συνεχίζει ακόμη να αρνείται πεισματικά να συζητήσει την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ούτως ώστε να αυξηθεί το κονδύλι της φοιτητικής μέριμνας. «Έτσι, συνέχισε, από την στιγμή που τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί πραγματοποιήσαμε σήμερα κανονικά την κινητοποίηση μας», τονίζοντας ταυτόχρονα, πως η κινητοποίηση για το φοιτητικό κίνημα είναι η αρχή για να προτάξουν και πάλι τα δίκαια αιτήματα τους.

Πρόσθεσε δε, πως «η μαζική παρουσία του φοιτητικού κινήματος σήμερα έξω από το Υπουργείο Παιδείας έχει αποδείξει για ακόμα μια φορά πόσο καίρια είναι τα σημερινά μας αιτήματα», σημειώνοντας παράλληλα, ότι οι φοιτητές απαιτούν επαρκή φοιτητική μέριμνα για να καταφέρουν να αρχίσουν και να τελειώσουν τις σπουδές τους με αξιοπρέπεια.

Υπενθυμίζεται δε, πως κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε η ΠΟΦΕΝ με τον υπουργό Παιδείας, το φοιτητικό κίνημα κατέθεσε τα αιτήματα του χωρίς ωστόσο να ικανοποιηθούν.

Όσον αφορά την πλευρά των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως θα επιβληθούν απουσίες σε όσους απουσιάζουν από τις σχολικές μονάδες λόγω της πορείας διαμαρτυρίας.

Μιλώντας στην «Κ», ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Παναγιώτης Γεωργίου δήλωσε πως, «χαιρετίζουμε τη σημερινή μαζική παρουσία των μαθητών έξω από του Υπουργείο Παιδείας που αψήφησαν τον εκφοβισμό και τη τρομοκρατία που προώθησε το Υπουργείο μέσα από τις διευθύνσεις των σχολείων». Τόνισε δε, πως «θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι το μαθητικό κίνημα δεν υποτάσσεται και πως οι εξετάσεις ανά τετράμηνο δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, σημειώνοντας, πως ο ετσιθελισμός και ο αυταρχισμός του Υπουργείου δεν θα περάσει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X