ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Πάφο

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας, όλα τα εκπαιδευτήρια έχουν παραδοθεί για λειτουργία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πανέτοιμα είναι τα εκπαιδευτήρια της Επαρχίας Πάφου και του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, τα οποία υποδέχονται σήμερα τους μαθητές βάση του πρωτοκόλλου που έχει τεθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πάφου Μιχάλης Χαραλάμπους, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα εκπαιδευτήρια έχουν παραδοθεί για λειτουργία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία των σχολείων Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης Πάφου, σημειώνοντας πως η Σχολική Εφορεία Πάφου που επιφορτίστηκε με την ευθύνη της προετοιμασίας των σχολείων ως η μεγαλύτερη Σχολική Εφορεία της Επαρχίας, είναι πανέτοιμη και παρέδωσε όλα τα θρανία στα σχολεία βάση των προδιαγραφών που τους είχε δώσει το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους από την περασμένη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκαν 3.500 κατασκευές που ένωσαν 1.780 διπλά θρανία ενώ επίσης τοποθετήθηκαν άλλα 360 μονοθέσια θρανία και όλα είναι έτοιμα. Καλύψαμε, είπε ενδεικτικά, τα σχολεία από την κοινότητα Κουκλιών μέχρι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Επεσήμανε δε πως ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Νικολαϊδειο Γυμνάσιο και στο Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου έχει επιλυθεί, όπως και κάποιες άλλες έξτρα ανάγκες που προέκυψαν σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Πάφου, επίσης διευθετήθηκαν, με την τοποθέτηση 947 Flexi Glass.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Νικολαίδειο και το Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου σημειώνοντας πως τα προβλήματα προέκυψαν λόγω των μετακινούμενων τμημάτων και του γεγονότος ότι είναι πολλοί μαθητές και οι αίθουσες μικρές με αποτέλεσμα να μην χωρούν τα τριπλά θρανία . Το Υπουργείο Παιδείας κατόπιν τούτου συνέχισε ο κ. Χαραλάμπους, αποφάσισε στα σχολεία με πολύ πληθυσμό να μην γίνει η τριπλή κατασκευή και να τοποθετηθούν Plexi Glass αναφέροντας πως στην Επαρχία Πάφου στάλθηκαν και τοποθετήθηκαν 947 Plexi Glass.

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι στην σχολική εφορεία Πάφου, εργάσθηκαν πυρετωδώς για την προετοιμασία των σχολείων, ιδιαίτερα φέτος όπου έχει αλλάξει η διαρρύθμιση των αιθουσών διδασκαλίας ως άγρυπνοι φρουροί της παιδείας. Εμείς είπε, “ως Σχολική Εφορεία Πάφου είμαστε η πρώτη Εφορεία Παγκύπρια που ετοιμαστήκαμε από την προηγούμενη Κυριακή”, τονίζοντας πως, “ο στόχος τους επιτεύχθη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που είχαν μπροστά τους”.

Σημειώνεται πως στην δημαρχούμενη περιοχή Πάφου λειτουργούν 13 δημοτικά με 3.300 περίπου μαθητές και 27 δημοτικά με άλλους τόσους μαθητές στην ύπαιθρο, στα χωριά της ημιορεινής περιοχής και του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς. Περίπου 6.000 είναι οι μαθητές που θα φοιτήσουν στα 13 γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές σχολές της επαρχίας Πάφου. Επίσης με βάση τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα οι καθαρίστριες στα σχολεία έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους για καθαρισμό και απολύμανση όλων των χώρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X