ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χριστοφίδης: Ο Χαμπιαούρης να καταργήσει τη μέθοδο αγοράς υπηρεσιών

«Το μέσο μηνιαίο εισόδημα για τους περισσότερους είναι της τάξης των 500 ευρώ», αναφέρει ο Χ. Χριστοφίδης

Newsroom K

Το μπαλάκι στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, πέταξε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας, του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, σχετικά με τις αντιδράσεις που προέκυψαν προ μερικών μηνών από τα Κρατικά Ινστιτούτα εξαιτίας του ότι από το 2013 οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτά τα προγράμματα μετατράπηκαν σε αυτοεργοδοτούμενους.

Σημειώνεται δε, πως όταν ξέσπασαν αυτές οι αντιδράσεις, ο κ. Χαμπιούρης, ζήτησε έκθεση από εμπειρογνώμονες για να δει πώς θα επιλυθεί το όλο ζήτημα. Όπως αποκάλυψε ο κ. Χριστοφίδης, το Υπουργείο Παιδείας έχει λάβει εδώ και μερικές εβδομάδες την Έκθεση που ζήτησε από εμπειρογνώμονες για τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και τα άλλα απογευματινά και βραδινά μαθήματα.

Τόνισε δε, πως τώρα είναι η ώρα για να δοθούν επιτέλους λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα απογευματινά και βραδινά μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας. «Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, συνέχισε, από το 2013 μετέτρεψε όλους τους εκπαιδευτικούς – εργαζόμενους που εργάζονται σ΄ αυτά τα προγράμματα σε αυτοεργοδοτούμενου με αγορά υπηρεσιών».

Πρόσθεσε δε, πως αυτή η ενέργεια είναι έκδηλα παράνομη και απαράδεχτη, σημειώνοντας, ότι το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των προγραμμάτων και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, νεαρότερων κυρίως ηλικιών να θυματοποιηθούν. «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι καταβάλουν από μόνοι τους κοινωνικές ασφαλίσεις ενώ δεν έχουν οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα, ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα για τους περισσότερους είναι της τάξης των 500 ευρώ», υπογράμμισε.

Ο Χριστοφίδης, επισήμανε πως η αγορά υπηρεσιών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λειτουργικότητας για τα προγράμματα αυτά όπως αυτά έχουν καταγραφεί και στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Συμπλήρωσε δε, πως «ο Υπουργός Παιδείας μπορεί και πρέπει να δώσει επιτέλους λύση, προσθέτοντας, πως η βάση πάνω στην οποία πρέπει να λυθεί το ζήτημα είναι η κατάργηση της παράνομης και απαράδεχτης εργοδότησης με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών».

Πρακτικά, είπε, ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί με την αξιοποίηση ενός οργανισμού όπως ήταν το ΙΔΑΒΕΠ.

«Είμαστε στη διάθεση του Υπουργού Παιδείας για να συμβάλουμε με εισηγήσεις και απόψεις», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση