ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Δικαιοσύνης - Στο επίκεντρο θέματα της νεανικής παραβατικότητας

Η κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου συναντήθηκε με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Δέσπω Μιχαηλίδου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

H Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου είχε σήμερα, Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2023, συνάντηση με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Δέσπω Μιχαηλίδου, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα νεανικής παραβατικότητας.

Συζητήθηκε ειδικότερα το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά στη δημιουργία κατάλληλου χώρου κράτησης παιδιών, καθώς και επιμέρους θεσμοί της νέας νομοθεσίας που εγκαθιδρύει ένα νέο σύγχρονο σύστημα δικαιοσύνης φιλικής προς τα παιδιά.

Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει, ειδικότερα, παιδοκεντρικές προσεγγίσεις, μεθόδους και θεσμούς διαχείρισης της παραβατικότητας των ανηλίκων με άξονα και ύψιστη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του συμφέροντος των ανήλικων παραβατών και την ανάγκη στήριξης και αναμόρφωσης τους προς όφελος των ιδίων και της κοινωνίας.

Η Υπουργός ευχαρίστησε την Επίτροπο για την πολύ σημαντική συνεισφορά της στην ετοιμασία των Κανονισμών για τον Χώρο Κράτησης Παιδιών, καθώς και για τη διαχρονική συμβολή της στην εγκαθίδρυση και αποτελεσματική εφαρμογή του συστήματος δικαιοσύνης φιλικής για τα παιδιά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση